Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bucătărie

Medicina tradițională Arabă. Condimentele care vindecă

Condimentele ocupă un loc de cinste în lumea arabă, atât datorită miresmei lor, cât și proprietăților lor curative de netăgăduit.

Aceste prafuri cu mireasmă îmbătătoare poartă cu ele poveşti fascinante despre vechile drumuri comerciale, pe care orientalii le făceau spre a face cunoscută aroma mirodeniilor lor în lumea întreagă.

Încă din timpuri străvechi, în Orient condimentele nu erau considerate doar simple ingrediente aromate, care dau savoare mâncărurilor, ci adevărate elixire, capabile să lupte cu boli crunte. Cu timpul, omenirea a conștientizat care este adevărata valoare a acestor mirodenii cu „parfum” de sănătate.

Iată care sunt principalele condimente considerate de medicina tradițională arabă adevărate medicamente:

1. Anasonul

În medicina arabă străveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile şi durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea sau durerile de cap. Se credea deasemenea că acesta are puterea de a „curăţa” sistemul urinar şi de a preveni inflamaţiile.

În zilele noastre, știinta a demonstrat că fructele de anason conţin numeroase substanţe şi un ulei volatil, care este reprezentat de o cantitate mare de anetol, dar şi anisaldehidã, acid anisic sau eugenol. Fiecare dintre aceste substanțe își aduce aportul în ameliorarea și tratarea multor afecțiuni.

2. Scorţişoara

Este, de departe, unul dintre cele mai populare remedii utilizate în ţările arabe. Era folosită pentru răceală, tuse, infecţii respiratorii, în orice boală de stomac, ca ajutor digestiv după mâncăruri grele, balonare, dureri menstruale, împotriva oboselii şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

Astăzi scorțișoarei i s-au mai adăugat și alte proprietăți curative precum: îmbunătățirea sensibilității la hormonul insulină, tratarea bolilor cardio-vasculare sau scăderea nivelului colesterolului.

3. Chimenul negru

Tradiţia spune că profetul Mahomed, întemeietorul Islamului, a considerat seminţele de chimen negru un remediu sigur pentru orice boală, cu excepţia morţii.

Condimentul-minune este un leac eficient pentru astm, tuse, dureri de stomac, slăbiciune şi oboseală generală, reumatism, boli ale laringelui şi ale gurii, boli de piele şi cancer. Acesta ajută deopotrivă memoria, puterea de concentrare şi atenţia.

4. Cardamomul

Folosit pe scară largă în lumea arabă la aromatizarea cafelei, a dulciurilor, băuturilor şi a unor mâncăruri, cardamomul este foarte apreciat şi ca remediu pentru multe boli.
Acest condiment are puterea de a stimula digestia, de a trata balonarea, răceala, răguşeala, astmul bronşic. În plus, acesta este un dezinfectant şi un detoxifiant foarte puternic.

5. Smirna

Smirna este o răşină – un lichid galben pal, care când se întăreşte devine roşu-brun – colectată de la un mic arbore care creşte în sudul Arabiei.
De mii de ani, smirna a avut nenumărate întrebuinţări la popoarele arabe, datorită proprietăţilor terapeutice de excepţie. În vechime, arabii tratau cu smirnă aproape orice afecţiuni ale pielii.

În prezent, smirna este considerată unul dintre cele mai bune antiseptice cunoscute, având efect cicatrizant, astringent, antiinflamator, expectorant și antispastic. Apa de smirnă, ceaiul sau tinctura sunt excelente pentru a trata bronşita, răceala, durerile de gât, ulceraţiile bucale, afecţiunile rinichilor sau orice inflamaţie din organism.

sursa: antenasatelor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.