Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Leacuri pentru copii

copil

Ulei pentru masat burtica

Copiii au tot felul de spaime şi pentru că zona de mijloc a corpului lor nu e încă suficient dezvoltată, spaimele se fac remarcate prin dureri de burtă. Copiii sunt iritaţi şi foarte sensibili. Masajul calmant cu ulei este foarte eficient şi micuţii se simt protejaţi. Şi balonările se vindecă cu acest masaj.

Reţeta 1: Ulei împotriva spaimelor
Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 4 picături ulei eteric de mandarine, roşu, 2 picături ulei eteric de benzoe, 2 picături ulei eteric de miere, 1 picătură ulei eteric de fasole Tonka. Sticluţe de 30 ml, pentru păstrat.

Reţeta 2: Împotriva balonărilor
Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 2 picături ulei eteric de chimen, 1 picătură ulei eteric de anason, 1 picătură ulei eteric de fasole Tonka. Sticluţe de 30 ml pentru păstrat.
Cum se procedează:
* Se amestecă uleiurile eterice cu uleiul de migdale.
* Se masează cu grijă burtica, în sensul acelor de ceasornic.
* Amestecurile ajung (fiecare) pentru circa 10 aplicări.
Dacă este urgent:
Amestecaţi 1 picătură de ulei eteric de chimen cu 1 linguriţă de ulei de migdale sau de măsline şi masaţi uşor burtica copilului.

Ulei pentru prevenirea răcelii

Din cauză că sistemul lor imunitar nu a ajuns încă la „maturitate”, copiii sunt mai tot timpul răciţi. De aceea întărirea şi susţinerea sistemului imunitar are o im­­portanţă deosebită. Pentru aceasta, uleiu­rile eterice sunt un ajutor de nă­dejde.
Ingrediente (pentru circa 10 utili­zări): 30 ml ulei de migdale, 2 picături ulei eteric de levănţică, 2 picături ulei eteric de mandarină, 2 picături ulei ete­ric de Cajeput (Malaleuca leucaden­dron), 1 picătură ulei eteric de benzoe. Sticluţe de 30 ml pentru păstrat.
Leacuri pentru copii

Cum se procedează:
* Se amestecă uleiurile eterice cu ule­iul de migdale şi se ung pieptul şi spa­tele copilului (peste 6 ani).
* Se îmbracă apoi copilul cu o că­maşă groasă sau cu un pulovăr de lână moale.

Sirop de ceapă contra tusei

La o primă vedere, combinaţia ceapă plus miere pare oarecum ciudată. Dar cei ce au testat-o ştiu cât este de eficientă şi ce gust bun are. Tusea uscată iritantă se linişteşte şi devine productivă. Combinaţia este, deci, ideală în cazul tusei uscate sau persistente. Copiilor le place acest sirop în mod deosebit.
Ingrediente: 1 ceapă mică, 2 linguri miere (indiferent de care), 1 borcan cu capac.
Cum se procedează:
* Se taie ceapa mărunt şi se pune în borcanul gol.
* Se toarnă peste ea mierea şi se închide bor­canul imediat, fără să se amestece ingredientele. Se lasă să stea aşa câteva minute.
* După circa 20 de minute, la suprafaţă apare zeama, care se ia de câteva ori pe zi (câte o lin­gură) pentru calmarea tusei.

Porţie cu porţie
Siropul acesta contra tusei se prepară uşor şi repede. El le poate fi administrat copiilor începând de la 1 an. Nu preparaţi niciodată cantităţi mari, ci doar cât este necesar pentru o zi. Fiind mereu proas­păt, siropul îşi păstrează gustul şi eficienţa.

Ceai împotriva durerilor de burtă

Copiii suferă frecvent de dureri de burtă, cauzele fiind dintre cele mai diferite: dureri de tip organic, dureri de „dor de casă”, dureri de „fri­ca şcolii” etc. Ceaiul de mai jos este eficient, are gust bun şi linişteşte.
Ingrediente: 1/4 de pahar de suc de mere (bio), 1 vârf de cuţit scor­ţişoară, câte 30 g de: flori de muşeţel, frunze de roiniţă, seminţe întregi de fenicul, 200 ml apă.
Cum se procedează:
* Se umple pe sfert, cu suc de mere, un pahar mare (de 300 ml).
* Se mărunţeşte în mojar o linguriţă rasă de plante şi seminţe ames­tecate (pentru ca seminţele de fenicul să „elibereze” aroma vinde­că­toare) şi se opăresc cu apa clocotită.
* Se lasă să se infuzeze 10 minute.
* Se strecoară ceaiul peste sucul de mere din pahar.
* Se „condimentează” cu scorţişoara pisată, care are efect anti­spas­modic şi se lasă copilul să se bucure de savoarea lui.

Căldura face bine
Ar fi bine ca în timp ce copilul bea ceaiul să-i puneţi pe burtică şi o buiotă cu apă caldă şi să-i citiţi o poveste. Relaxare la pătrat!

Supă de morcovi contra diareei

Este o supă de morcovi fiartă îndelung, după reţeta doctorului ger­man E. Moro, de la clinica de pe­diatrie din Heidelberg. Rezultatele obţinute de el în cazul diareei la copii au fost remarcabile: încă din 1908 rata mortalităţii şi a compli­caţiilor în rândul copiilor bolnavi de diaree a scăzut simţitor, supa fiind eficientă în toate tipurile de afec­ţiune, atunci ca şi astăzi.

Ingrediente: 500 g morcovi (bio), 1 l apă, 1 l zeamă de legume (sau un litru de apă în care s-au fiert 3 g de sare).

Cum se procedează:
* Se curăţă morcovii de coajă şi se mărunţesc în mixer.
* Se lasă să fiarbă într-un litru de apă, între 1 oră şi 1 oră jumătate, până ce scade la 300 ml.
* Se pasează şi se amestecă cu zeama de legume.
* Supa se „administrează” chiar de la debutul diareei, câte o lingură de mai multe ori pe zi (cât vrea să mă­nânce copilul). Se fierbe zilnic, ca să fie proaspătă, şi „tratamentul” durează câteva zile.
* Li se recomandă copiilor de peste 6 luni.
Cum acţionează:
Timpul mai lung de fierbere este important, pentru că el permite „eli­berarea” moleculelor eficiente. Este vorba de cele mai mici molecule de zahăr, foarte asemănătoare cu recep­torii intestinali. De aceea, a­gen­ţii patogeni se fixează pe mo­leculele de zahăr, nu pe pereţii in­testinali, şi sunt eliminaţi, pur şi sim­plu, îm­preună cu fecalele.

Pernă „deşteaptă”

Denumirea vine de la o perniţă umplută cu plante, făcută de o mămică pentru stimularea concentrării băieţelului ei de 8 ani. Pe care i-a dat-o cu el la şcoală şi pe care şi-au dorit-o, imediat, toţi colegii lui de clasă.
Ingrediente: (pentru o pernă parfu­ma­tă): 100-150 g plante uscate care stimulează concentra­rea şi pro­duc bună dispoziţie. Este vorba de plante cu uleiuri e­te­rice, pre­cum bu­suioc, ro­i­niţă, cim­bru, lemnul-domnului, mentă, rozmarin, ver­bină şi coajă de portocală. * O faţă de pernă (circa 15×15 cm), din bumbac sau in.
Cum se procedează:
* Se mărunţesc plantele şi coaja de porto­cală şi se umple faţa de pernă cu ele.
* Se coase cu aţă şi… gata perna!
* Efectul plantelor durează între 6 şi 12 luni.

Terapie blândă cu arome
Căldura corpului „are grijă” ca aromele să fie inhalate şi să acţioneze. Pentru a le proteja, mamele copiilor puneau pernuţele în ghioz­dan, învelite într-o pungă de plastic, astfel că atunci când erau scoase afară pentru a fi fo­losite, acestea erau mereu curate, miroseau frumos şi efectul lor era de durată.

Articol relatat de portalul formula-as.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.