Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Limbajul secret al pisicilor: ce vrea să vă transmită pisica voastră atunci când se comportă într-un anume fel

foto: commons.wikimedia.org

Poziția corpului, a cozii, modul în care ne privesc și multe altele sunt metode prin care pisicile comunică cu stăpânii.

Dacă până acum nu știați ce vrea să vă transmită pisica voastră atunci când se comportă într-un anume fel, iată o listă cu câteva lucruri pe care vi le spun pisicile în propria lor manieră:

„Masajul” cu gheruțe

Atunci când pisica voastră vă „masează” cu ghearele scoase înseamnă că vă răspunde la afecțiunea primită. Deși au existat multe teorii cu privire la acest gest al pisicilor, până la urmă cercetătorii au căzut de acord că este vorba despre afecțiune.
Pradă vânată

Când pisica vă aduce șoareci morți în casă ar trebui să vă bucurați și să nu fiți dezgustați. Acesta este felul pisicii de a vă considera parte din familie și vrea să vă învețe cum să vânați singuri.

Mângâieri pe cap

Când își freacă capul de fața voastră înseamnă că vă consideră parte din familia ei. Prin acel gest vă marchează, pisica având glande la nivelul obrajilor.
Privitul în gol

Când privește fix într-un anumit punct poate fi înfricoșător. Mulți proprietari se gândesc că pisica lor vede ceva „supranatural”, dar de fapt este vorba despre cu totul altceva. Pisicile clipesc mult mai rar decât oamenii, de aceea uneori avem impresia că se holbează la ceva.

Cu burtica la vedere

Dacă se rostogolește pe spate și își expune abdomenul acesta este un semn de încredere totală în stăpân. Abdomenul este o zonă vulnerabilă, la fel ca în cazul tuturor animalelor. De regulă, acesta este protejat prin poziția normală a corpului.

Codița sus!

Coada pisicii este un barometru al fericirii. Cu cât este mai ridicată cu atât se simt mai bine și sunt mai fericite. Dacă își încolăcesc coada în jurul vostru acesta este semnul de maximă fericire.

Mușcături

Pisicile apucă cu dinții și mestecă frecvent obiecte. Atunci când apucă degetele stăpânului, acesta nu este un gest de agresivitate, ci unul de afecțiune. În același mod își îngrijesc puii când îi toaletează.

Iubire la picioare

Atunci când se freacă de picioarele voastre nu fac altceva decât să vă marcheze. Ele vă transmit de fapt: „Ești al meu pentru totdeauna”.

Torsul

Când toarce este semnul de fericire și mulțumire la cel mai înalt nivel. Dacă o țineți în brațe, o mângâiați și începe să toarcă înseamnă că îi face mare plăcere.

Urmărire

Dacă vă urmează peste tot prin casă sau afară este un semn că îi place să fie în compania voastră oriunde și oricând.

Acum știți! Pisicile au un limbaj mai diferit de alte animale, le veți înțelege mai ușor.

sursa: bunadimineata.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.