Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Locuri incredibil de frumoase, puțin cunoscute, din România

Ochiul-Beiului-2

Mulți români preferă să-și petreacă vacanțele peste hotare. Totuși, în țara noastră există numeroase locuri spectaculoase,  a căror frumusețe ne taie pur și simplu respirația.

Ochiul Beiului

O altă minune a României este Lacul Ochiu Beiului, de pe teritoriul Parcului Cheile Nerei–Beuşniţa,  județul Caraș-Severin. Se află la o altitudine de 310   de metri și nu îngheață niciodată, astfel că unele păsări migratoare, respectiv rațele sălbatice și stârcii cenușii, rămân aici peste iarnă. În apropiere se află cascadele râului Beusnița si ruinele cetății medievale Ilidia.

O veche legendă spune că un bei turcesc care ajunsese pe aceste meleaguri s-a îndrăgostit de o frumoasă valahă. Aflând acest lucru, tatăl lui a trimis călăii să o omoare pe tânără. “Lacul s-ar fi format din prăbuşirea tragică a celor doi îndrăgostiţi, a beiului cu iubita lui moartă, de pe stâncă, în goana îndurerată spre Stambul”, scrie pe site-ul Parcului Cheile Nerei–Beuşniţa.

Lacul Capra

Un peisaj a cărui frumusețe cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Asta îi așteaptă pe cei care vizitează această zonă mirifică. Lacul glaciar Capra se află pe versantul de sud al Masivului Făgăraș, la 2.230 de metri altitudine.

Lacul-Capra-2

Podul lui Dumnezeu

Aflat în comuna Ponoarele, lângă Baia de Aramă, județul Mehedinți, Podul lui Dumnezeu  a luat naștere în urma prăbușirii tavanului Peșterii Ponoare. Acesta este singurul pod natural deschis traficului rutier. Datorită dimensiunilor impresionante, este și al doilea pod ca mărime din Europa. Concret, are o lungime de 30 de metri, o lățime de 22 de metri, o înălțime de 13 metri și o deschidere de nouă metri.

Podul-lui-Dumnezeu

În jurul acestuia au fost țesute, de-a lungul timpului, mai multe legende. Una dintre acestea spune că în peștera de la Pod trăia chiar Necuratul, astfel că oamenii din Ponoarele nu puteau trece Valea Pragului. Rugile acestora au fost ascultate de Dumnezeu, care a lovit tavanul peșterii, prăbușindu-se astfel tavanul peste intrare. Diavolul a reușit să iasă din peșteră, agățându-se de stâncile din Dealul Peșterii. Ulterior, acesta s-a așezat pe o piatră care și în prezent îi poartă numele: Stânca Dracului. Potrivit unei alte legende, podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfântul Nicodim să scape din comuna Ponoarele, de unde fusese alungat de localnicii care-l acuzaseră de furt. Sfântul Nicodim și-a continuat drumul, ajungând la Tismana, unde a ridicat cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească.

Micul Canion al României

Rezervația Naturală Râpa Roșie, unică în România, se află la aproximativ 3 kilometri de oraşul Sebeş, judeţul Alba, întinzându-se pe o suprafață de 10 hectare. Râpa Roșie este considerată  “Micul Canion al României”, întrucât formațiunile sale pot fi comparate cu cele din Marele Canion al fluviului Colorado.  Apa a săpat în marne, argile și gresii forme cu adevărat spectaculoase și unice, de la turnuri și coloane până la piramide.

rapa-rosie

Groapa Ruginoasă

Aflată în Parcul Natural Apuseni, județul Bihor, Groapa Ruginoasă este unică în Europa. De la distanță pare o imensă “rană” în trupul Muntelui Bătrâna. Concret, este vorba despre o uriașă vale săpată de apă în gresiile roșii, violacee și gălbui, având un diamentru de aproximativ 600 de metri și o adâncime de peste 100 de metri. Interesant este și faptul că eroziunea lucrează și în momentul de față.

Groapa_Ruginoasa 2

Lacul Vulturilor

Este cunoscut și sub numele de „Lacul Fără Fund”, aflându-se în Masivul  Siriu, la 1.420 de metri altitudine.

Lacul-Vulturilor

Grădina Zmeilor

Rezervația geologică naturală se află la 10 kilometri de orașul Jibou, județul Sălaj.  Grădina Zmeilor reprezintă un ansamblu neregulat de stânci cu forme pe cât de bizare, pe atât de spectaculoase. “Zmeul” și “Zmeoaice” sunt cele mai mari stânci sculptate de fenomene naturale. Alte s-au ales cu numele precum “Moșu”, “Eva”, “Dorobanțul”, “Sfinxul”, “Călugărul”, “Căpitanul”, “Soldații”.

Gradina-Zmeilor

Laguna Albastră

Despre Laguna Albastră se spune că este lacul cu o apă ca cea a Mării Mediterane. Se află în apropierea comunei Aghireșu, judeţul Cluj, luând naștere pe locul unei foste exploatări de caolin (n.r.- rocă argiloasă de culoare albă). Drept urmare, culoarea intensă a apei se datorează reziduurilor rămase pe fundul lacului. De jur împrejur există dune de nisip uriașe, verdeață și stufăriș.

Laguna-Albastra

Plaja Gura Portiței

Gura Portiței este o plajă de o frumusețe aparte, dar și extrem de liniștită. Cu o lungime de 4 km, fâșia îngustă de nisip este situată între Marea Neagră și  Lacul Golovița,  inclus în Rezervația Biosferei Delta Dunării. La Gura Portiței se ajunge de la  Jurilovca, fie cu vaporașul, fie cu șalupa.

Gura-Portitei

Cascada Bigăr

Este vorba despre o veritabilă bijuterie a naturii, care se află în comuna Bozovici,  judeţul Caraş-Severin.  În anul 2013, site-ul american The World Geography a nominalizat-o drept “cea mai frumoasă cascadă din lume”, având o înălțime de nouă metri și fiind acoperită de mușchi, peste care curge apa. Aceasta  face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei–Beuşniţa, declarat arie protejată de interes național.

Cascada-Bigar

O veche legendă spune că în acest loc mirific trăia, pe vremuri, o familie de țărani extrem muncitori, dar care nu puteau avea copii. Într-o zi, o vrăjitoare i-a spus femeii că va avea urmași dacă va bea apă din izvorul de sub stâncă, atenționând-o că, în cazul în care va naște o fată, va trebui să aibă mare grijă ca aceasta să nu se îndrăgostească, întrucât va muri. Copilul născut a fost, însă, o fată, una extrem de frumoasă. La un moment dat, aceasta s-a îndrăgostit de un tânăr chipeș pe nume Bigăr. Pentru a o face să-l uite, tatăl a închis-o pe tânără în grota de pe munte, însă  strigătele acesteia au fost auzite chiar de vrăjitoarea care i-a prevestit venirea pe lume. Vrăjitoarea i-a spus fetei că îi va trasforma părul într-o cascadă al cărei vuiet îl va aduce la ea pe  băiatul pe care îl iubea, care se va îneca în lacrimile acesteia, iubirea lor renăscând în Tărâmul Regăsirii Dorului.

Articol relatat de portalul dezvaluitorul.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.