Lovitură de grație dată Islamului. O țară majoritar musulmană va renunța la Islam ca religie de stat

musulmani Bangladesh

Nu par a fi radicali…

Bangladesh ar putea renunța la Islam, ca religie oficială, după ce un înalt oficial a declarat public că cetățenii acestui stat au îmbrățișat ”forța secularismului”, scrie antena3.ro.

Dr. Abdur Razzak, un membru de frunte al partidului de guvernământ, a propus ca religia să fie eliminată din constituția țării, în timpul unei conferințe susținute la Dhaka, scrie The Independent.

„Bangladesh este o țară în care există armonie culturală. Aici trăim alături de oameni din toate religiile și islamul nu ar trebui să fie considerată religie de stat.

Am mai spus-o și o mai spun: Islamul va dispărea din constituția țării Bangladesh atunci când va veni momentul. Forța secularismului este înauntrul oamenilor din Bangladesh. La noi nu există minoritate”, a spus dr Abdur Razzak.

Mai mult, acesta a adaugat el Islamul a fost menținut până acum drept religie de stat din „motive strategice”, dar a refuzat să intre în amănunte.

Islamul este cea mai răspândită religie din Bangladesh, cu o populație musulmană practicantă de aproximativ 150 de milioane.

sursa: mesaj.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *