Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Lovitură de grație pentru SAMSARII de mașini SH

02-targ-masini-bistri-1024x768

O aplicație online va permite oricărei persoane sau firme interesate de achiziția unui autovehicul second hand să afle întreg istoricul real al mașinii respective chiar și de pe telefonul mobil.

Platforma online, încă în lucru în interiorul Guvernului, va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul.

În prezent, la această platformă online lucrează mai mulți specialiști angajați de Guvern, aplicația fiind realizată în proporție de 20%.

Autorii proiectului au pornit de la ideea că tranzacțiile auto care implică vehicule second hand sunt netransparente, iar vânzatorii nu au interesul să fie sinceri. Astfel, foarte multe autovehicule au nereguli ascunse, de la modificarea kilometrajului, pentru a arăta valori mai mici, până la schimbarea motorului.

Dacă în alte țări există o legislație strictă în privința modificării kilometrajului afișat, chiar și în lipsa acestor prevederi, facilitarea obținerii informațiilor online de către cumpărător poate descuraja asemenea practici și în România, consideră inițiatorii proiectului.

Printre practicile nesincere care vor fi combătute astfel se mai numără ascunderea istoricului de accidente, numărului de proprietari sau scopului folosirii vehiculului, respectiv dacă un vehicul folosit ca taxi este vândut ca mașină de uz personal.

Prin culegerea informațiilor deținute de diverse instituții și agenții publice, care dețin date despre istoricul autovehiculelor, va fi realizat un serviciu online care să afișeze astfel de informații într-un mod accesibil pentru publicul interesat de achiziționarea unui autovehicul. Cetățenii sau firmele vor avea astfel acces la informațiile utile pe care statul român le deține și vor putea lua o decizie informată atunci când cumpără o mașină, scrie romaniatv.net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.