Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Lovitură pentru românii din Marea Britanie. Anunțul făcut astăzi de UE

s560x316_marea_britanie
Curtea de Justitie a Uniunii Europene i-a dat marti dreptate Marii Britanii in privinta unuia dintre subiectele cele mai sensibile ale campaniei pentru referendumul privind apartenenta acestei tari la Uniunea Europeana.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene i-a acordat Marii Britanii dreptul sa limiteze unele ajutoare sociale pentru migrantii europeni, informeaza AFP.

“Marea Britanie poate cere ca beneficiarii de alocatii pentru familie si pentrucresterea copilului sa dispuna de drept de sedere in acest stat. Chiar daca aceasta conditie este considerata ca fiind o discriminare indirecta, ea este justificata de necesitatea de a proteja finantele statelor membre care ii primesc” (pe migranti), a anuntat Curtea de Justitie a UE intr-un comunicat, potrivit stirileprotv.ro.

Comisia Europeana a cerut in 2014 Curtii de Justitie din Luxemburg sa condamne Londra pentru conditiile impuse migrantilor din UE stabiliti in Marea Britanie inainte de a le acorda alocatiile pentru familie si cresterea copilului, relatează bzi.ro.

In sistemul actual, autoritatile britanice verifica intai daca persoanele se afla legal in Marea Britanie, inainte de a le oferi dreptul la aceste alocatii, ceea ce este “discriminatoriu” in opinia executivului de la Bruxelles, care estimeaza ca este suficient ca imigrantii sa locuiasca pur si simplu in aceasta tara pentru a putea beneficia de ajutoare.

Ajutoarele sociale acordate migrantilor europeni instalati in Marea Britanie constituie unul dintre subiectele-cheie in campania pentru referendumul prevazut sa aiba loc la 23 iunie, privind mentinerii sau nu a tarii in UE.

Abordarea restrictiva a Marii Britanii in aceasta privinta a primit de altfel aprobarea celorlalte 27 de state membre din UE in acordul negociat in februarie cu premierul britanic conservator David Cameron, pentru ca acesta sa poata face campanie in favoarea mentinerii in UE.

Acest acord merge acum mult mai departe, autorizand Londra sa actioneze o “frana de urgenta” care sa permita taierea de ajutoare sociale pentru non-britanici, “in cazul unui aflux de o magnitudine exceptionala de muncitori din alte state membre”, cu acordul Bruxellesului si altor state din UE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.