Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un fenomen astronomic rar, LUNĂ NEAGRĂ în acestă seară. Profeția care ne dă fiori, scrisă în Biblie

luna_neagra

Un fenomen astronomic rar – Luna neagră – se produce pe 30 septembrie în zona vestică, deasupra Americii de Nord și de Sud și în zonele vestice ale Europei. În partea estică, în cea mai mare parte a Europei evenimentul se va produce pe 30 octombrie, iar în estul Asiei, în Japonia, în Noua Zeelandă și în Australia, Luna Neagră coincide cu data marcării sărbătorii Halloween – 31 octombrie.

„Luna Neagră“ anunţată de astrologi agită spiritele şi creeaza noi teorii ale conspiratiei, dar şi motive pentru a crede că se apropie Apocalipsa. Adepţii teoriei conspiraţiei susţin că vineri va fi a doua venire a lui Iisus Hristos pe Pământ, aducând drept dovezi versete din Evangheliile după Apostolii Luca şi Matei.

LUNA NEAGRĂ. Fenomenul se întâmplă aproximativ la fiecare 32 de luni și are loc atunci când partea iluminată a Lunii este prinsă în umbra Pământului, ceea ce o face imposibil de văzut, potrivit nationalgeographic.com.

Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ și nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare. Fenomenul Luna Neagră are loc în prima fază (din cele patru), numită Lună Nouă.

LUNA NEAGRĂ. Există mai multe modalități de calculare a producerii acestui eveniment, fiind numită Lună neagră: a treia fază de Lună nouă dintr-un sezon în care există patru astfel de faze lunare (un an cu patru sezoane a câte trei luni fiecare); a doua fază de Lună nouă dintr-o lună în care se produc două astfel de faze; luna în care nu se produce faza de Lună nouă și luna în care nu se produce faza de Lună plină, potrivit www.timeanddate.com.

Ca satelit al planetei noastre, Luna are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară, cu o perioadă de 27,3 zile. Aceasta perioadă se numește “perioada siderală” — perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele.

LUNA NEAGRĂ. Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze (faze însemnând procente diferite de iluminare a discului Lunii). Astronomii au calculat și “vârsta Lunii”, care reprezintă numărul de zile scurse de când s-a produs faza de Lună nouă. Astfel, cea mai înaintată vârstă a Lunii este de 29,5 zile. În momentul când Luna atinge 29,5 zile se produce din nou faza de Lună nouă, potrivit site-ului astro-urseanu.ro. Perioada la care se repetă fazele Lunii (29,5 zile) se numește “perioada sinodică” sau “lunație”, scrie Agerpres.

Luna nouă astronomică (denumită uneori în engleză “dark moon”, adică “Lună întunecată” sau “Lună neagră”), se produce prin definiție în momentul precis al conjuncției astronomice în longitudine ecliptică cu Soarele, așa cum este văzut de pe Pământ. Această fază a Lunii este interesantă pentru astronomi, pentru că ea garantează că Luna nu va fi vizibilă în timpul nopții, luminozitatea ei îngreunând observarea cerului.

LUNA NEAGRĂ. Ce este Lilith?

În 1898, astronomul german George Waltemath a propus pentru “dark moon” denumirea Lilith, pentru ceea ce el considera a fi a doua Lună a Pământului, supoziție demonstrată a fi eronată ulterior. Luna neagră (Lilith) s-a crezut a fi o planetă misterioasă până în secolul XX, însă astronomii susțin că este vorba doar despre un fenomen ceresc.

LUNA NEAGRĂ. Mitologic, denumirea Lilith, dată fenomenului de Luna neagră, ar avea legătură cu numele primei soții a lui Adam, simbolizând independența asumată cu orice risc și nesupunerea femeii în fața bărbatului. Lilith reprezintă simbolul femeii independente, al femeii care s-a desprins de legile universale, identificându-se în mitologia mondială cu Eva din Eden, cea care a fost pedepsită pentru curajul de a se opune voinței lui Dumnezeu. Popular, anticii asociau termenul de Luna neagră perioadei de Lună nouă.

Luna neagră sau Lilith este considerată și un fenomen astrologic. În ultimele decenii a fost din ce în ce mai luată în seamă în studiul hărților astrologice, fiind considerată un element karmic cu influențe malefice. Cum totul are însă doi poli, putem descoperi și latura ei utilă, pozitivă.

LUNA NEAGRĂ.Oamenii de știință susțin că fenomenul nu trebuie să provoace teamă oamenilor, viața pe Pământ urmând a se va desfășura în mod normal în timpul și după acest fenomen.

LUNA NEAGRĂ. Vineri, 30 septembrie, va avea loc fenomenul „Luna Neagră“ pe care mulţi îl asociază cu venirea Apocalipsei.

Spectaculosul fenomen se produce atunci când partea iluminată a Lunii este prinsă în umbra Pământului, ceea ce o face imposibil de văzut.

LUNA NEAGRĂ. „Aceste semne ne transmit că Iisus vine curând. Ne apropiem de sfârşitul lumii şi sfârşitul vieţii pe Pământ, pentru toate fiinţele umane. În fiecare zi, trebuie să ne apropiem de salvatorul nostru Iisus Hristos. Căci nimeni nu poate scăpa de ceea ce urmează să se întâmple pe Pământ“, a scris pe Facebook un adept al teoriei conspiraţiei.

LUNA NEAGRĂ. „Domnul va face Luna roşie ca sângele, iar apoi neagră”

LUNA NEAGRĂ. „Domnul va face Luna roşie ca sângele, iar apoi neagră. Vă sună cunoscut?“, a scris un altul. Asocierea cu versete din Biblie Atunci când fenomenul dublu face trimitere la citatul din Biblie, lectura poate deveni terifiantă pentru cei care cred în teoria consipiraţiei.

Potrivit site-ului Signs Of The End Times/ Semne ale sfârşitului, Evanghelia după Matei, capitolul 24:29, spune: „Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, Soarele se va întuneca şi Luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui“.

LUNA NEAGRĂ. În Evanghelia după Luca, 21:25-26, stă scris: „Şi vor fi semne în Soare, în Lună şi în stele, iar pe Pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor. Iar oamenii vor muri de frică şi de aşteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina“, scrie adevarul.ro.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă spun că fenomenul nu trebuie să aducă spaimă printre oameni, viaţa pe Pământ urmând a se va desfăşura în mod normal în timpul şi după acest fenomen.

„Luna Neagra“ va fi vizibilă în Emisfera Vestică, deasupra Americii de Nord şi de Sud şi în porţiunile vestice ale Europei.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.