Mănânci zilnic murături? Vezi ce se întâmplă, dacă ai acest obicei!

De hrană avem nevoie zilnic, dar fiecare are preferinţele sale.

În mare parte, oamenilor consumă fără nici o problemă murături, pentru că este o combinaţie de gusturi între dulce, sărat şi acrişor, iar murăturile preferate sunt castraveşii acrii. Ceea ce este posibil să nu realizezi este faptul că acest aliment, mai ales dacă este preparat în casă, este foarte sănătos. Studiile arată că un singur castravete murat pe zi îţi face viaţa mai bună.

Unul dintre studiile care întăresc această idee a fost efectuat de către cercetătorii de la McMaster University din Ontario, Canada. Ei au găsit dovada că bacteria care trăieşte în sistemul digestiv este în mod clar legată de activitatea cerebrală şi deci de activităţile pe care le facem. Cu alte cuvinte, bacteriile din intestin influenţează starea de sănătate fizică şi psihică. În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă de la College of William and Mary au găsit dovezi suplimentare care arată că un adult care mănâncă multe alimente fermentate, precum murăturile, are un nivel mai mic de anxietate socială. Potrivit unui asistent universitar de la această universitate, alimentele fermentate au un efect anxiologic asupra celor care le consumă.

Ambele studii menţionate au legat murăturile de o stare de bine mai mare, datorită probioticelor, care au capacitatea de a stimula inmulţirea bacteriilor bune din organism, ceea ce ajută în multe feluri sănătatea. Acest lucru are un efect pozitiv atât asupra sănătăţii fizice, cât şi asupra stării generale de bine, pentru că echilibrează numărul de bacterii.

Dacă adaugi la dieta ta murături şi alte alimente fermentate vei avea mai mult curaj, mai multă încredere în tine, îţi vei imbunătăţi viaţa socială şi nu numai, vei fi mai greu de intimidat, pentru că te vei simţi mai în putere.

sursa:feminis.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *