Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

”Marele Zid din Siberia”, structura de dimensiuni impresionante, construit de o civilizație necunoscută

foto: siberiantimes.com

Arheologii din Rusia au descoperit anul aceste una dintre cele mai misterioase construcții antice. Botezată „Marele Zid din Siberia”, vechea fortificație datează, probabil, din primul mileniu dinaintea erei noastre, notează decenei.com.

Zidul, de dimensiuni impresionante, a fost construit de o civilizație necunoscută, care trăia în Munții Altai din Siberia.
Imensa fortificație, potrivit siberiantimes, avea rolul de a apăra zona de atacurile popoarelor din nord, potrivit profesorului Andrei Borodovsky, liderul echipei care a făcut descoperirea. Arheologii cred că acest complex de ziduri datează din epoca în care au fost ridicate alte construcții antice de proporții, precum Marele Zid Chinezesc și Zidul lui Hadrian.
Acum, fortificația este acoperită cu un strat gros de pământ și iarbă. Din această cauză, cea mai mare parte a zidurilor este ascunsă privirii. Cu ajutorul scannerelor, arheologii au descoperit până la șase rânduri paralele de ziduri.
Din informațiile adunate până acum, complexul avea un rol de apărare împotriva invaziilor. Potrivit unui raport preliminar, „Marele Zid din Siberia” avea o grosime de aproximativ 10 metri și o înălțime impresionantă, de opt metri.


”La est de aceste ziduri se află un pasaj relativ lat, străjuit lângă versantul muntelui de un alt sistem de ziduri. Acest al doilea sistem este orientat vest-est de-a lungul Văii Katun. El avea rolul de a direcționa masele de oameni în direcția dorită de cei care au realizat aceste construcții antice”, a afirmat Andrei Borodovsky într-un interviu pentru Siberian Times.
„Marele Zid din Siberia” le permitea celor care l-au construit să controleze accesul dinspre stepă înspre munte. În prezent, zidul este ascuns privirii, în special din cauza vegetației. De asemenea, o mare parte din el a fost distrusă în timpul construcției drumului Chuya, în epoca Rusiei țariste. Mai mult, partea vestică a structurii a fost în mare parte distrusă odată cu dezvoltarea satului Souzga.

„Zidurile sunt foarte greu de fotografiat deoarece nu sunt prea vizibile. Mai mult, nici imaginile din satelit nu sunt foarte utile”, recunoaște Borodovsky.

Totuși, studiile geofizice și scanările făcute în zonă demonstrează în mod cert că aceste ziduri au fost construite de către om și nu sunt formațiuni naturale.


Amintim și încă o descoperire incredibilă, făcută de curând în Rusia, care ameninţă să zguduie teoriile convenţionale despre istoria planetei (din nou). Pe muntele Shoria în sudul Siberiei, cercetătorii au descoperit un zid masiv de pietre de granit, unele din ele sunt estimate să cântărească mai mult de 3.000 de tone.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.