Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Mesajul subtil al culorilor. Influențele principalelor culori asupra corpului și psihicului uman

foto: weheartit.com

Exista o stiinta straveche a culorilor pentru ca de mult timp se stie ca prin intermediul culorilor viata unui om poate fi modificata cu usurinta.
In Egiptul antic, zeul Thot era stapanul culorilor si le utiliza pentru amplificarea facultatilor spirituale latente in fiecare om.

Chiar si bolile corpului fizic pot fi tratate prin intermediul culorilor(mai exact al radiatiilor luminoase colorate)fundamentandu-se astfel o adevarata stiinta a cromoterapiei.
Va voi prezenta in continuare influentele principalelor culori asupra corpului si psihicului uman.

ROSU- stimuleaza sangele si faciliteaza regenerarea celulara, pe plan psihic amplifica puterea vointei si curajul.
In general rosul are urmatoarele semnificatii: dorinta sub toate aspectele sau formele sale, tendinta si impulsul catre actiune, vointa de a obtine rezultate, de a infrunta viata cu problemele si dificultatile ei.
Este o culoare calda cu un efect stimulator general in plan psihomotor.
Rosul ne ofera senzatia de apropiere in spatiu, ne insufleteste, chiar si la nivel fiziologic determina o crestere a presiunii sanguine, mareste tonusul muscular, activeaza respiratia si da o senzatie pregnanta de caldura.
Cei care prefera mult culoarea rosie sunt oameni plini de dinamism, forta, viguare, plini de energie si gata oricand de a actiona cu toate fortele intr-o directie sau alta.

PORTOCALIUL- este urmatoarea culoare perceputa distinct de ochiul uman ca nivel de vibratie al radiatiei electromagnetice.
Este o culoare placuta si agreata de majoritatea oamenilor, indiferent de temperamentul acestora.
Portocaliul stimuleaza foarte mult energia vitala a fiintei, avand puterea de a elimina starile de oboseala cronice si chiar marind capacitatea de rezistenta la efort fizic.
In ceea ce priveste corpul fizic, culoarea portocaliu stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului.
Este de asemenea, impreuna cu culoarea rosie, un excelent stimulator sexual. Cei care prefera in mod deosebit culoarea portocaliu exprima prin aceasta nevoia de senzualitate, aspiratia catre trairi amoroase intense, nevoia de liniste si dorinta de confort fizic.

GALBEN-stimuleaza sistemul nervos central, focul digestiv si imbunatateste tonusul general al fiintei mentinandu-ne permanent „in forma”.
Prin intermediul acestei culori, se poate atinge o mare stapanire de sine si o deosebita luciditate.
Mintea este foarte mult stimulata de culoarea galben, devenind mult mai profund capabila de a ne oferi chiar starea de intelepciune.
Galbenul este de asemenea asociat cu aspiratiile sublime dorinta de fericire si dorinta de autodepasire.
Este o culoare calda si dinamica, calmeaza foarte mult starile nevrotice si favorizeaza comunicativitatea.
Galbenul exprima de asemenea spontaneitatea, increderea in fortele proprii, originalitatea, veselia si intelegerea mentala.
Cei care prefera mult culoarea galben exprima prin aceasta dorintele lor de realizare interioara, speranta in fericire, aspiratia catre desavarsire.

VERDE- destinde extraordinar de mult fizicul si psihicul, realizand un echilibru optim intre structura somatica si cea psihica a fiintei.
Ajuta la eliminarea stress-urilor, angoaselor si multor anxietati.
De asemenea, este un excelent calmant pentru cei usor iritabili, nervosi sau „iuti la manie”, cum se mai spune.
Verdele exprima flexibilitatea impulsurilor interne, a tendintelor si atitudinilor, ajutand mult la eliminarea obsesiilor si a ideilor fixe, exprima totodata dorinta de a impresiona si a obtine recunoastere.
Este o culoare a linistii favorizeaza buna dispozitie, relaxarea, contemplarea, faciliteaza asociatiile mentale, odihneste, calmeaza si ne creeaza, in general o senzatie placuta.
Cei care prefera culoarea verde arata ca poseda o structura mobila, fleibila, adaptabila la schimbarea situatiilor,a imprejurarilor.

ALBASTRU- face sa creasca puterea de aparare imunitara si faciliteaza regenerarea celulara.
Este indicata in starile infectioase, in starile febrile, insolatie, crize acute de reumatism, afectiuni virale.
Albastru ne permite o deschidere a sufletului fata de tot ceea ce este elevat si minunat si astfel favorizeaza instalarea unei armonii in anturajul in care ne aflam. Atentie insa, ca o ambianta predominant albastra, daca este mentinuta mult timp poate provoca depresie si constipatie.
Albastrul semnifica echilibrul, stabilitatea, fidelitatea aspiratia catre libertate, speranta si dragostea atotcuprinzatoare.
Cei care prefera in mod deosebit culoarea albastru arata o modalitate pasnica de abordare a ambiantei, inteligenta dublata de afectiune si o admirabila armonie launtrica.

INDIGO- are din punct de vedere terapeutic, o gama foarte larga de aplicatii. Stimuleaza in mod deosebit glanda tiroida.
Culoarea indigo este formata prin combinarea albastrului intens care este expresia devotiunii si a gandirii clare, lucide, cu o nuata foarte rafinata de rosu stabilizator.
Din aceasta cauza , culoarea indigo combina marea putere cu eficienta imediata. Din punct de vedere spiritual, indigoul este culoarea Sfantului Duh.
Indigoul simbolizeaza inteligenta, intuitia, iluminarea, genialitatea, sobrietatea, dragostea de adevar, viata spirituala.
Cei care prefera culoarea indigo arata detasare fata de contingent daruirea fata de un ideal sublim, revolta fata de ce este inchistator.

VIOLET-calmeaza cel mai profund fiinta si intareste in mod considerabil sistemul imunitar.
Elimina angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. Datorita faptului ca violetul are o frecventa inalta, el este apasator pentru o minte slaba. Dezvolta extraordinar intuitia si stimuleaza formare idealurilor umane inalte.
Violetul simbolizeaza intelepciunea, supramentalul, sinceritatea, vidul creator, sentimentul nemuririi.
Cei care prefera preponderent culoarea violet arata o dorinta de a stabilii relatii intime profunde care sa ofere o armonizare a intregii fiinte, fascinatia intelepciunii, tendinta de a atinge realitatea ultima, nevoia adevarurilor de nezdruncinat.
Pentru a beneficia de efectele extraordinare a culorilor avem mai multe moduri de a actiona.

In primul rand, prin intermediul hainelor, care prin culoare actioneaza la nivel psihic. Pietre pretioase, cristale, lampi de cromoterapie, etc.
O viata frumoasa este o viata care are culoare… 28 -10-2009 Psih. Daniel C. Muntean.

sursa: danykomio.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.