Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Miere cu muguri de brad, un ELIXIR cu puteri excepționale

miere-cu-muguri-de-brad2

Partea a doua a lunii mai si inceputul lunii iunie(in zonele mai inalte) este cea mai buna perioada in care se pot recolta mugurii de brad pentru a prepara celebrul elixir de miere cu muguri de brad, remediu extrem de eficient în lupta cu afecțiunile frecvente ale sezonului rece adica tuse, bronșite, stări gripale, laringite și faringite.

In pregatirea corecta a acestei retete de miere cu muguri de brad proaspeti, mugurii de brad sunt macerați la rece, în miere. Astfel în amestec cu mierea fluidifică secrețiile bronhice, fiind un expectorant exceptional și totodată un bun calmant.

Mierea întăreșete sistemul imunitar. Un studiu publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture arată antioxidanții din miere ajută la protejarea sistemului imunitar și vă ajută în ameliorarea stărilor gripale sau de răceală. Mierea are, fără îndoială, proprietăți antimicrobiene.

Mierea este un foarte bun antitusiv. Pentru durerile în gât care însoțesc tusea, gripa sau infecțiile tractului respirator, mierea este un emolient, un lubrefiant ideal.

Ca și bradul, mugurii de brad au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar.Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante. Sunt folosiți în special la prepararea unui sirop cu miere, care poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute.Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres. Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor.

De cele mai multe ori, siropul din muguri de brad este preparat prin firbere într-un sirop de zahăr. Prin prepararea termică o mare parte din uleiurile volatile, cu un foarte mare rol în calmarea afecțiunilor respiratorii, se distrug. De aceea, vă propunem un preparat la rece, care pe lângă faptul că păstrează intact toate proprietățile compușilor activi din mugurii de brad, mai are în plus miere, care adaugă acestui preparat beneficiile ei.

Remediul poate fi folosit pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: astm bronsic, borsita cronica, faringita, laringita, tuse, raceala, amigdalita, gripa si alergii. Siropul poate fi folosit si de persoanele care sufera de migrene sau de cele anemice sau anorexice. Siropul de muguri de brad este eficient si pentru dezinfectarea cavitatii bucale.

RETETA: Cum se prepara corect mierea cu muguri de brad

-12kg cu dieta keto

Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formează primăvara devreme. Au o culoare deosebită, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai și se poate extinde chiar și în luna iunie în unele zone mai înalte, zone
montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm.

Mugurii de brad se aleg se verifica atent sa nu aiba insecte, se spală și apoi se lasă să se scurgă foarte bine pe servete din hartie. Este foarte important să nu aibă deloc apă, altfel siropul va fermenta.

Se aseaza intr-un borcan straturi alternative de muguri de brad și miere de albine, mierea sa acopere bine totul. Deasupra se pune un strat generos de miere si se inchide ermetic borcanul si se pastrează la răcoare și intuneric (Pe vremuri acest sirop se prepara în vase de lut care esrau îngropate în pământ). Se agita borcanul din când în când, pentru ca mierea sa se amestece cat mai bine si sa se dizolve substanțele active extrase din mugurii de brad. Se lasa la macerat cel puțin 1 lună, apoi se strecoară și se păstrează, în recipiente de sticlă, la frigider, sau într-un beci răcoros.

Se poate consuma în afecțiunile respiratorii, în caz de tuse, în stările gripale sau răceală (câte 1 lingură/ adult sau 1 linguriță/copil, după masă, de 3-4 ori pe zi). În cazul în care aveți crize de tuse puteți să luați o lingurită ori de căte ori este nevoie.

Atentionari si precautii in folosirea mierii cu muguri de brad

Atenție, pentru a-și face efectul este indicat sa nu beți și să nu mâncați nimic timp de cel puțin jumătate de oră.

Atențe, trebuie ținut seama de faptul că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de un an, deoarece poate cauza botulismul infantil.

Articol relatat de portalul frunza-verde.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.