Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

MIROASE A RĂZBOI! Washingtonul își împinge navele de LUPTĂ în coasta Chinei, Coreei de Nord și Iranului

nimitz

Administrația Trump a făcut o serie de mutări strategice importante în câteva din cele mai fierbinți zone ale globului pământesc, scrie evz.ro.

Donald Trump a făcut în prima sa lună de mandat două importante mișcări militare în Orientul Mijlociu și în Asia. Duminică, 19 februarie, US Navy a anunțat că portavionul din clasa Nimitz, USS Carl Vinson, însoțit de un grup de vase de luptă, a început să patruleze în apele disputate ale Mării Chinei de Sud-Est. Escorta portavionului este formată din USS Lake Chaplain – un crucișător lansator de rachete teleghidate – și două distrugătoare cu rachete teleghidate , USS Michael Murphy și USS Wayne E. Meyer.

Desfășurarea flotei americane are loc după ce Beijingul a avertizat că vase de luptă americane navigând în apropierea coastelor Arhipelagului Spratly vor fi văzute ca o violare a suveranității Chinei.

Aceasta manevra de forte transmite un semnal și regimului de la Phenian, pe care Trump l-a numit „o mare, mare problemă pe care o vom trata cu toată tăria”.

Cu o săptămână în urmă, pe 12 februarie, Coreea de Nord a lansat o rachetă care utilizează o nouă tehnologie de „evacuare rece”, ceea ce face posibil ca ele să fie trase și de la bordul submarinelor în imersiune.

O altă mutare strategică a fost operată cu mai multă discreție: desfășurarea puternicei Unități de Luptă nr. 11 a Marinei americane în Golful Aden și Marea Roșie.

Experții au avertizat că în cazul unei ciocniri a forțelor iraniene cu cele americane sau ale țărilor din Golf, inclusiv Arabia Saudit, Teheranul va răspunde rapid prin blocarea Strâmtorii strategice Ormuz, prin care se intră în Golful Persic. Cititi mai mult aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.