MISTERIOASELE statui din Bada Valley, Indonezia, cu origine necunoscută

megalit 5

Bada Valley este un sit megalitic aflat în Parcul Național Lindu Lore, Indonezia, a cărui origine este necunoscută.

Megaliții au fost descoperiți pentru prima dată în anul 1908, iar vechimea lor este speculată a fi cuprinsă între 2.000 și 5.000 de ani, datarea cu metodele obișnuite fiind nerelevantă datorită condițiilor meteo și a vegetației care a invadat și degradat treptat aceste statui.  Potrivit legendelor locale, statuile sunt de fapt niște uriași transformați în piatră din cauza răutății lor. Pe deasupra, spune tradiția locală, acestea mai au capacitatea de a dispărea sau de a se  muta dintr-un loc în altul.

Dincolo de legende, ce este cert până în prezent este faptul că existența și localizarea acestor statui nu a fost documentată în mod oficial. Totuși, independent, au fost descoperite nu mai puțin de 400 de sculpturi de acest fel, în zonă. Marea majoritate reprezintă fețe umanoide masive, corpuri drepte și fără picioare, iar înălțimea medie este de 4,5 metri. În ceea ce privește caracteristicile faciale, cele mai multe construcții au ochi rotunzi și o singură linie pentru a reprezenta sprâncenele, obrajii și bărbia. În timp ce multe dintre statui sunt solitare,  s-au descoperit și grupuri sau perechi de astfel de statui misterioase.

megaliti3

În afară de aceste statui, Bada Valley este, de asemenea, cunoscută și pentru vasele sale circulare din piatră, denumite Kalambas. Conform credinței locale, kalambas erau menite să servească drept cazi pentru nobili sau regi, dar și pentru captarea apei de ploaie.

Neglijate timp de secole, multe dintre aceste vase sunt astăzi crăpate sau pline de vegetație, ceea ce face, ca și în cazul statuilor, extrem de dificilă  investigarea și datarea lor.

 

vase

sursa și foto: cunoastelumea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *