(video) Legenda celui mai frumos castel din lume, construit Regele „poveștilor”

cinderella-castle-jpg

A fost nebun cu adevărat regele „poveștilor”, Ludovic al II-lea al Bavariei? Această întrebare îi preocupă pe istorici de decenii bune.

Recent a apărut o scrisoare pe care el a scris-o cu o zi înainte ca el să fie arestat din care reiese că era complet sănătos mintal. Scrisoarea a fost prezentată de către Peter Gauweiler, expert în perioada istorică în care a trăit regele bavarez, a prezentat scrisoareaprimită de către Arhivele Statului Bavaria. Scrisoarea regelui începe cu „Scuzați-mi scrisul urât, vă scriu acestea într-o mare grabă”.

În continuare, regele spune cine se află în spatele arestării sale pe nedrept: prințul Luitpold, unchiul său. Într-adevăr, Luitpold a preluat tronul după moartea misterioasă a lui Ludovic din data de 13 iunie 1886, care a dispărut în lacul Starnberger. După ce construit o serie de castele (între care și fabulosul Neuschwannstein după care a fost inspirat castelul din filmele Disney ) în Bavaria, Ludovic al doilea al Bavariei (1845-1886)  a fost uzurpat sub acuzația că și-ar fi pierdut mințile de către unchiul său.Acesta este fabulosul castel Neuschweinstein, construit  de Ludovic al II-lea:

 Catelul Disney conceput după modelul său:

SURSA: exclusivenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *