Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Enigma Triunghiului Bermudelor a fost DESCIFRATĂ?! Este de neimaginat ce teorie au lansat oamenii de știință

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat. Oamenii de ştiinţă ruşi susţin că au descoperit cauza dispariţiilor misterioase a vapoarelor, ambarcaţiunilor şi chiar avioanelor în adâncurile Oceanului Atlantic. Aceştia susţin că dispariţiile sunt provocate de de același fenomen geofizic care se află la originea giganticelor cratere apărute brusc în Siberia în perioada verii, scrie portalul Huffington Post, citat de Agerpres.

Experții sunt de părere că în subsolul marin din Triunghiul Bermudelor există mari pungi de gaz metan care la un moment dat se sparg violent. Gazele degajate urcă spre suprafața oceanului și produc pierderea flotabilității ambarcațiunilor aflate în trecere prin zona respectivă. De asemenea, când ajung în atmosferă, aceste gaze pot produce pierderea portanței aeronavelor care zboară pe acolo.

„Am descoperit că astfel de hidrați de gaze există atât în stratul de profunzime, care în cazul peninsulei (Iamal) se află la câteva sute de metri adâncime, cât și în straturile superficiale ale solului”, a adăugat el. În cursul verii, acești hidrați se topesc, iar gazele răbufnesc exploziv din subsol, la fel ca dopul unei sticle de șampanie, formând cratere, scrie Agerpres.

Fenomenul „Triunghiul Bermudelor este un efect al reacțiilor hidraților de gaze naturale” (așa cum este hidratul de metan), susține omul de știință rus Igor Ielțov pentru publicația The Siberian Times.

„Hidranţii încep să se descompună activ, gheața metanică trecând în formă gazoasă. Această reacție se produce rapid, ca o avalanșă sau ca o reacție nucleară, eliberând volume uriașe de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge să pară că fierbe, iar vapoarele se scufundă pentru că-și pierd flotabilitatea. Același fenomen duce și la suprasaturarea anumitor porțiuni atmosferice cu metan, ceea ce produce puternice turbulențe atmosferice și prăbușirea aparatelor de zbor”, a explicat el.

sursa: evz.ro

9 Comments

9 Comments

 1. Ath

  2 august 2016 at 16:25

  Idioti. La vapoare de acord. Dar sa-mi arate idiotii astia de rusi care avion nu scoate flacari pe esapament? Si cum pana mea nu se aprinde acel metan care este ultra inflamabil? Mama ei de chimie!

  • bogdan

   19 martie 2017 at 21:47

   detonarea CH4 se produce doar la o anumita concetratie

   • Zolero

    30 martie 2017 at 4:59

    Aceea se cheama detonare prin autoaprindere, raportul metan – aer atmosferic fiind de 9:1 (respectiv 9 metri cubi de metan la 1 metru cub de aer face explozie prin depresurizare). Evident este o alta chestie. Dar intrebarea lui Bogdan a foarte buna.

    • Zolero

     30 martie 2017 at 5:01

     Scuze, am scris Bogdan in loc de Ath…

 2. Gg

  8 august 2016 at 13:37

  O fi peste limita superioara de explozie.. stiu ca metanul produce explozii intre anumiti parametri, cel putin asta este explicatia pt avioane…cred eu.

 3. DDA

  19 martie 2017 at 14:24

  S-a ajuns la nivelul in care lumea stiintifica e impartita in doua, unii care explica tot prin legi rationale, materiale limitate si ignora parametrii cu care nu stiu ce sa faca, iar altii care au trecut de linia invizibila a credibilitatii si accepta ca lumea e ceva mai mult. Pledez pt a avea mintea deschisa.

 4. Mihaeela

  19 martie 2017 at 15:46

  Poate este valabil pentru Siberia. Dar in Golful Mexic temperaturile rareori scad sub 20 de grade. Ceea ce inseamna ca pungile acelea de gaz sund sub orice forma numai inghetata nu. Apoi triunghiul Bermundelor nu este o regiune nepopulata, acoperita de paduri intinse, este una dintre cele mai circulate zone din Atlantic. Unde au disparut ramasitele de la vasele si avioanele disparute? Pentru ca nu s-au gasit NICI O URMA! Resturi, epave pe fundul oceanului, nimic! Ba mai mult, au fost gasite nave plutind in deriva fara pasageri la bord! Cum explica domnul cercetator rus asta? Cred ca a spus si el ceva sa nu taca.

 5. iftodie

  21 martie 2017 at 21:17

  Nu cred!Daca e asa,cum pot explica cercetatorii rusi reaparitia unor vapoare si implicit a echipajului,dupa 50 – 70 de ani?!?

 6. Ionescu

  24 martie 2017 at 8:34

  Fenomenul asta este o cauza, ceea ce nu inseamna ca este determinantă.
  Posibil ca in anumite situatii sa sa întâmple asa ceva cu navele si aeronavele care zboară la joasă înălțime.
  ACELEASI cauze le-au facut publice si specialisti americani care studiază fenomenele din zona si care chiar au surprin fenomenul explicat.
  Mai mult, cercetătorii americani explica fenomenul si sub influența unei zone in care câmpul magnetic se modifica, sun acestia ca acolo scoarță terestră este foarte mica si datorita magnetitei din nucleu care nu este repartizată uniform, la anumite momente apar aceste anomalii cu efecte in lant.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.