Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Moment incredibil în cazul preotului ucis în Franța: `Ţi-e frică să mori?`

cutit

Un dialog suprarealist a avut loc marţi în biserica din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, în nordul Franţei, după asasinarea preotului Jacques Hamel, între cei doi atacatori jihadişti şi două călugăriţe reţinute în interiorul edificiului, după cum au povestit acestea din urmă pentru săptămânalul catolic La Vie, relatează AFP.

În timp ce preotul de 85 de ani, căruia tocmai i se tăiase gâtul, şi un credincios grav rănit se aflau la pământ, cei doi agresori, care până la acel moment dăduseră dovadă de agresivitate şi de o stare de nervozitate, şi-au schimbat brusc comportamentul. „Am avut dreptul la un surâs de o secundă. Nu un surâs de triumf, ci un surâs dulce, al cuiva bucuros”, povesteşte sora Huguette Péron.

Sora Hélene Decaux, 83 de ani, şi soţia credinciosului rănit, de asemenea în vârstă de peste 80 de ani, au cerut voie să se aşeze. Unul dintre ucigaşi a acceptat. „I-am cerut bastonul meu, el mi l-a dat”, precizează sora Hélene.

Apoi conversaţia a luat o turnură religioasă. Unul dintre cei doi atacatori a întrebat-o pe sora Hélene dacă ştie Coranul. „Da, îl respect aşa cum respect şi Biblia, am citit mai multe versete. Şi ceea ce m-a frapat în mod special sunt versetele despre pace”, a răspuns călugăriţa.

„Pacea, asta este ceea ce vrem (…) Atât timp cât vor exista bombe asupra Siriei, vom continua atentatele. Şi acestea vor avea loc zilnic. Când voi vă veţi opri, ne vom opri şi noi”, i-a răspuns interlocutorul său.

„Ţi-e frică să mori?”, o întreabă apoi acesta din urmă. La răspunsul negativ al călugăriţei, el continuă: „De ce?”. „Cred în Dumnezeu şi ştiu că voi fi fericită”, a replicat sora Hélene, care mărturiseşte că s-a rugat în gând la Fecioara Maria şi s-a gândit la Christian de Chergé, stareţ la mănăstirea Tibéhirine (Algeria) asasinat alături de alţi şase călugări în 1996.

„În mod vizibil, ei aşteptau poliţia”, consideră sora Hélene. La scurt timp, cei doi bărbaţi au încercat să iasă luându-le pe cele trei femei drept scuturi umane. „Însă nu s-au pus complet în spatele nostru. Ai putea crede că mergeau la întâlnirea cu moartea”, adaugă ea.

Prezentă la slujbă în momentul intrării teroriştilor, o a treia călugăriţă, sora Danielle Delafosse, a reuşit să iasă din biserică şi să dea alerta.

sursa: AGERPRES

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.