Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Motivele pentru care eşti aproape lefter cu o zi înainte de salariu

foto: El Diario Nuevo Día

Dacă iei leafa o dată pe lună, indiferent că este pe data de 5, 10, 15 sau 25, ai cam aceeaşi problemă de fiecare dată: rămâi fără bani cu câteva zile înainte de salariu.

Te-ai întrebat vreodată de ce? Vei răspunde clasic: câştig puţin sau insuficient. Există însă şi alte motive pentru care rămâi fără bani înainte de ziua salariului, scrie rasputin.md.

Motive pentru care eşti aproape lefter cu o zi înainte de salariu

1. CHIRIA SAU RATA LA CASĂ

O bună parte din salariu se duce pe chirie, în cazul în care eşti în această situaţie, sau ai o rată la casă, luată pe 25-30 de ani. Dacă nu te afli în niciuna dintre situaţii, atunci, s-ar putea să-ţi mai rămână ceva bani până la salariul următor.

2. PRÂNZUL COMANDAT LA SERVICIU

Când nu ai timp să-ţi prepari mâncare pe care să o iei la serviciu cu tine, apelezi la variantele care nu implică efort, dar, atenţie!, nu sunt mai ieftine. Te duci la magazin şi-ţi iei ceva de ronţăit: covrigei, o banană, pufuleţi, cât să ţină de foame. Mai există varianta când îţi comanzi alături de colegi pizza, ceva de la chinezesc, te mai sună un coleg că e la Mc sau KFC şi îl rogi să-ţi ia un meniu. Toate astea costă, şi dacă faci un calcul, la sfârşitul lunii suma te-ar putea surprinde.

3. IEŞITUL CU BĂIEŢII, DUPĂ MUNCĂ, SAU FETELE, LA UNA MICĂ

O altă sursă în care îţi redirecţionezi salariul este ieşitul aproape obligatoriu cu colegii de muncă sau prietenii. În astfel de situaţii afli şi comentezi mai profund bârfele de la job, iar dacă bei mai mult, ajungi şi la cele din latura personală. Pe lângă bere, vin, s-ar putea să adaugi şi ceva de mâncare. Fetele vor spune că e deja seară şi vor lua salate, iar băieţii, înainte sau după băută, o şaormă cu de toate. De obicei, o sticlă de bere se transformă în 3, 4 ori 5, iar pentru opţiunile mai rafinate, gen vin sau whiskey, asigură-te că ai suficienţi bani la tine, altfel ajungi la celebra rugăminte: pui tu şi îţi dau eu banii la salariu!?

4. CINEMATOGRAFUL

Ieşitul la film, fie în weekend, fie în cursul săptămânii, ar trebui să însemne distracţie, dar e o ocazie bună să-ţi cheltuieşti banii. Te duci în mall, la un film nou, recomandat de prieteni, dar nu te poţi abţine. Dacă ajungi prea devreme, mai dai o tură prin magazine, te opreşti la restaurantele fast-food, unde cheltuieşti. Cobori către sălile de cinema, iar dacă nu te-ai săturat, iei un jumbo de floricele, nachos cu sos de brânză, juma de litru de suc etc. Dacă eşti însoţit de prieten, iubit, soţie, copil, înmulţeşte tu şi vezi cam cât costă ieşitul la film. De nu îţi place pelicula la care ai fost, ştiu, ai procese de conştiinţă că ai cheltuit mult şi nu prea eşti satifăcut.

5. CURĂŢENIA ÎN CASĂ

Numai cine nu face curat nu ştie cam cât costă produsele de curăţat. Când te duci în hypermarket şi iei substanţe pentru baie, bucătărie, parchet, balcon, ajungi la o sumă, dar trebuie să le faci şi pe astea. Doar cu aspiratorul şi mătura nu rezolvi problema. Încă ceva! Domnii s-ar putea indispune dacă sâmbătă, dis-de-dimineaţă, sunt treziţi de aspirator sau aud: hai, trezeşte-te, să schimb lenjeria şi să fac curat! Doamnelor, e de preferat să faceţi curat când bărbaţii nu sunt acasă, nu de alta, dar o să vă înjure în gând când îi rugaţi să se ridice din fotoliu sau din canapea să faceţi ordine.

6. RATA SAU FACTURA LA TELEFON

Telefonul mobil a devenit un obiect aproape indispensabil vieţii de azi. Mulţi aleg cele mai noi şi mai scumpe terminale. E vorba de imagine. Vor să aibă ultimul Samsung sau iPhone, indiferent dacă au sau nu bani. Pentru acest lucru, unii sunt dispuşi să-şi ia telefon în rate sau să-şi achiziţioneze de la un operator de telefonie mobilă care oferă terminalul la preţ bun, dar cu abonament scump. Pe lângă telefon, îţi pui şi folie de sticlă pe ecran, îţi cumperi şi o husă de protecţie. Nu în fiecare lună achiziţionezi un telefon, dar lunar plăteşti abonament, îţi reîncarci cartela sau plăteşti rata la bancă pentru aparat.

7. CUMPĂRĂTURI PE FOAME

E o vorbă: nu te duce la cumpărături pe foame, că o să umpli rapid coşul! E adevărat. Îţi iei lucruri de care nu ai nevoie în acel moment, dar cumperi că nu se ştie niciodată cine vine la tine şi e bine să ai în casă. De fapt, ajungi să mănânci şi să bei tu tot ce ai cumpărat. Mai nişte ronţăieli, mai un suc, mai o bere, mai un vin şi lista rămâne întotdeauna deschisă. Când ajungi la casă, îţi spui că ce ai luat te ţine vreo două săptămâni, însă weekendul viitor eşti din nou în supermarket.

8. HAINELE DE FIRMĂ

Ne place să epatăm, să ne scoatem în evidenţă un statut, să vadă lumea cât de bine o ducem. Aşa că măcar în ziua de salariu ne permitem şi noi haine sau încălţăminte de firmă. După aia, facem foamea o lună. Aşa se explică de ce la cumpărături, în hypermarketuri, în care poţi merge îmbrăcat relaxat, te duci cu cele mai scumpe ţoale, care nu au nicio legătură cu activitatea pe care o faci. Trebuie să arăţi, că poate te întâlneşti cu cineva cunoscut şi nu te poţi îmbrăca ieftin, pentru că tu eşti cineva.

9. ŢIGĂRILE ŞI CAFEAUA

Că preferi să-ţi începi dimineaţa în bucătărie, pe balcon sau pe terasă, nu te poţi duce cu mâna goală. Îţi iei sau îţi faci o cafea, la care adaugi şi o ţigară. Nefumătorii se opresc la cafea la care mai pot adăuga nişte frişcă, poate biscuiţi, ceva acolo. Toate astea te costă, dar sunt nişte plăceri vinovate la care renunţi cu greu. Foarte greu! Ştiu că uneori mai spui: măcar de astea să mă bucur, dacă altceva nu-mi permit.

10. SALA

În ziua de azi, dacă nu ai abonament la sală, nu exişti. Dă bine atunci când te întreabă lumea ce faci, iar tu spui că te duci la sală. Mai este o scuză bună şi când nu ai bani să ieşi cu prietenii în oraş, când aceştia te invită; le spui că ai program la sală şi nu poţi lipsi fiindcă ai plătit şi antrenorul. E o scuză care încă mai ţine. Ideea e că mulţi îşi fac abonament deoarece au reducere oferită de cei de la muncă, dar nu prea calcă prin săli. Se duc atunci când îşi mai amintesc. Dacă faci un calcul cu cele zece motive enumerate, vei înţelege de ce nu prea mai ai bani cu câteva zile înainte de a lua salariul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.