Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Motivele pentru care Luxemburg este cea mai bună țară din lume

foto: coindesk.com

Această țară mică, Luxemburg, înconjurată de Franța, Germania și Belgia, este cunoscută pentru taxele sale lejere și pentru companiile mari.

Însă, Luxemburgul are mai multe de oferit

Întreaga suprafață a țării este de 2.586 km pătrați și are 562.958 de locuitori. Luxemburg este un teritoriu stabil din punct de vedere politic și ocupă locul 9 în topul celor mai puțin corupte țări din lume.

Localizare

Luxemburgul este localizat în inima Europei de vest și oferă un acces ușor către orașele mari și mici din jurul său. De pe aeroportul Findel (singurul aeroport din țară) exista zboruri către orice capitală a Europei, iar cu TGV-ul se poate ajunge în două ore la Paris sau în 3 ore la Bruxelles.

Castele sunt la tot pasul

Cu toate că țara și-a câștigat independența în 1839, rădăcinile orașului Luxemburg se regăsesc adânc în istoria Europei. Prima menționare a orașului este din anul 963, iar tot în acea perioadă încep și lucrările la prima fortificație a orașului. Cele mai multe castele se pot găsi în partea de nord a țării, iar cele mai mari castele se pot vedea în regiunile Vianden și Bourscheid.

Orașul Luxemburg este unic

Capitala țării este un exemplu minunat de juxtapunere între vechi și nou, precum și între lucrarea naturii și lucrarea omului. Construit în Evul Mediu, centrul orașului este plin de clădiri mici și vechi, purtând încă urmele trecutului medieval. În centrul financiar, Kirchberg, se pot observa clădiri zgârie-nori din sticlă, precum și bulevarde mari și aglomerate. Orașul este, de asemenea, și inima culturală a țării găzduind multe muzee, galerii de artă, baruri și restaurante.

Experiența diferențelor culturale

Fiind deja o excepție de la multe alte domenii, această țară continuă să uimească, de data asta prin numărul de imigranți. Din totalul populației, aproape 46% dintre locuitorii Luxemburgului sunt străini. Acest lucru permite Luxemburgului să devină casa multor culturi în ciuda mărimii sale mici. Cu 16% din totalul populației țării, portughezii sunt cea mai dominantă naționalitate străină, urmată de francezi și italieni. Restul de imigranți sunt tot de origine europeană.

Franceză sau Engleză

Majoritatea populației din Luxemburg este multilingvă, vorbind luxemburgheza, germana, franceza și engleza; cei mai mulți oameni studiind la școlile publice și învățând cele patru limbi. Dacă vorbești una dintre aceste limbi te poți descurca de minune în acestă țară, dar vei avea mai mare trecere în fața luxemburghezilor dacă le vei învăța limba, din moment ce mai sunt doar 30.000 de persoane care cunosc luxemburgheza. Această limbă împreună cu franceza și germana sunt limbile oficiale ale țării.

luxem2

Mâncare de clasă mondială

Cultura acestei țării se concentrează foarte mult pe mâncat și băut, iar capitala fiind singurul oraș din lume cu cele mai multe restaurante clasate Michelin (cea mai înaltă distincție acordată unui restaurant). Luxemburgul rămâne țara cu cele mai puține restaurante-lanț din lume. Singurele restaurante-lanț care au reușit să se strecoare sunt McDonald’s și Pizza Hut, iar de la 1 ianuarie 2016 Starbuck va pleca.

Bere sau vin

Fără a număra și microberăriile, Luxemburg produce cinci mărci de bere: Mousel, Battin, Diekirch, Bofferding și Simon, care sunt foarte populare pe teritoriul țării. De asemenea, se produce și o cantitate impresionantă de vin ținând cont de dimensiunile țării. Cu câteva excepții, cel mai produs este vinul alb și vinul spumant.

Condusul, fumatul și băutura sunt mai ieftine

Deși fumatul este interzis în baruri, cafenele și cluburi începând cu 1 ianuarie 2014, taxele pe țigaretele din tutun sunt cele mai scăzute în comparație cu taxele aplicate în restul Europei. Taxele scăzute la alcool și petrol determină mulți oameni din Europa să vină în Luxemburg pentru a achiziționa aceste lucruri.

Un centru de putere în Europa

Această mică națiune, împreună cu Bruxelles și Strasbourg, este un centru de putere a Uniunii Europene. Curtea Europeană de Justiție, Curtea Europeană de Auditori, Secretariatul Parlamentului European, Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Mecanismul de Stabilitate European se află în Luxemburg.

Salariile sunt bune

Luxemburgul este cea de-a doua țară bogată din lume dacă ne uităm la PIB-ul pe cap de locuitor, iar salariile sunt printre cele mai mari din Europa. Acest lucru explică de ce mulți oameni vin să muncească în Luxemburg, dar locuiesc în afara acestei țări (peste 160.000 de persoane în 2013).

Afacerile sunt ușor de făcut

Deși este mică, această țară este casa unor companii mari. Printre cele mai notabile menționăm ArcelorMittal, Cargolux și Grupul RTL. Și sectorul financiar este unul impresionant, aici fiind prezente instituții cheie ale Uniunii Europene. Companiile mari preferă să aibă sediile centrale în această țară datorită taxelor prietenoase pentru care este recunoscut Luxemburgul.

Peisajele sunt impresionante

Dacă celelalte motive încă nu te-au convins că Luxemburgul este o țară minunată, atunci cu siguranță peisajele montane te vor face să adori această mică țară. În partea de nord se găsesc regiuni cu păduri ca din basme, iar în partea de sud (numită „Mica Elveție”) vei găsi peisaje care îți vor tăia răsuflarea.

sursa: atlas-geografic.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.