Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Motorul care sfidează legile fizicii. Doar 70 zile până la planeta Marte!

marte

Cursa către colonizarea planetei Marte este cu un pas mai aproape, după ce cercetătorii NASA au stabilit că motorul EM Drive, care până acum era privit ca un proiect fantezist, imposibil de pus în practică, este, de fapt, realizabil.

Sistemul de propulsie care sfidează legile fizicii aşa cum le ştiam până acum ar putea revoluţiona complet orice mijloc de transport. Datorită propulsiei cu ajutorul microundelor, o călătorie până pe Marte ar dura doar 70 de zile, faţă de aproximativ 7 luni cât i-ar lua la ora actuală unei navete echipată cu ultima generaţie de motoare să ajungă pe Planeta Roşie.

Science Alert notează că, după luni de aşteptări şi speculaţii, lucrarea NASA despre acest motor, revizuită de cercetători, a fost publicată oficial.

Iar concluziile oamenilor de ştiinţă sunt că sistemul de propulsie considerat imposibil de pus în practică până acum ar putea funcţiona.

Astfel, în loc să fie folosit combustibil de rachetă, greu şi ineficient, sunt generate microunde care sunt „trimise” înainte şi înapoi în interiorul unei cavităţi conice de metal, pentru a genera astfel propulsie electromagnetică.

Însă asta încalcă legea a treia a lui Newton, principiul acţiunii şi reacţiunii, care spune că este nevoie de o reacţie egală şi opusă pentru fiecare acţiune. Potrivit acestei legi, pentru ca un sistem să genereze propulsie, trebuie să împingă ceva în direcţia opusă, lucru pe care EM Drive nu îl face. Cu toate acestea, a trecut test după test.

Raportul arată că sistemul produce 1,2 milinewtoni pe kilowatt de propulsie în vid, fără combustibil, practic fără nimic care să genereze propulsia.

În comparaţie, sistemul extrem de puternic de propulsie Hall genereaza 60 de milinewtoni pe kilowatt, cu mult peste EM Drive (Electromagnetic Drive), însă are nevoie de o cantitate mare de combustibil, iar această greutate i-ar putea anula performanţa.

Electromagnetic Drive este un sistem de propulsie propus iniţial de inventatorul britanic Roger Shawyer, în anul 1999. Acesta a calculat că EM Drive ar putea fi atât de eficient încât ar putea duce o navă spaţială pe Marte în doar 70 de zile.

Matematic, acest lucru înseamnă că viteza medie de deplasare către Marte ar fi de peste 3 milioane de kilometri pe zi, adică circa 125.000 de kilometri pe oră, ceea ce este de peste 100 de ori mai mult decât viteza sunetului.

sursa: independent.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.