Nu duce lumea lipsă… Unii ies, alţii vor să intre. Serbia vrea în UE, chiar dacă sârbii nu îşi doresc integrarea

steag-serbia-UESerbia nu îşi va schimba politica de integrare europeană, a asigurat vineri premierul sârb, Aleksandar Vucic, care a adăugat că un referendum pe această temă s-ar putea desfăşura în ţara sa numai dacă el ar fi înfrânt în alegeri, transmite agenţia Tanjug.

‘Deşi sunt sigur că cetăţenii sârbi ar vota la fel cum au făcut-o britanicii, sunt de asemenea sigur că ei vor un viitor mai bun, aşa că rămânem pe calea către Uniunea Europeană’, a declarat şeful guvernului de la Belgrad, la o conferinţă de presă extraordinară, desfăşurată după ce Marea Britanie a decis prin referendum să se desprindă de blocul comunitar.

‘Astăzi s-a petrecut cel mai mare cutremur politic de la căderea Zidului Berlinului’, astfel a caracterizat el votul britanicilor. ‘Sârbilor le place să fie divizaţi în chestiunile majore şi probabil că ar vota precum britanicii’, a continuat premierul sârb, remarcând însă faptul că la referendumul din Marea Britanie segmentul de electorat cel mai tânăr a votat pentru rămânerea în UE. ‘Există unii care şi-ar dori să se convoace referendumuri şi în Serbia şi să se schimbe politica, dar poporul se poate pronunţa la alegeri’, a mai spus Vucic, la numai două luni după ce a câştigat alegerile. ‘Atunci când vor câştiga alegerile, pot să convoace orice doresc’, a continuat el, confirmând că un astfel de referendum se va desfăşura totuşi cu un an înaintea aderării la UE, conform Agerpres.

sursa: stiripesurse.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *