Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Numărul 666, despre care se vorbeşte în Noul Testament. Care este, de fapt, semnificația lui

foto: ihorror.com

În Noul Testament, 666 reprezintă „Cifra Diavolului“, iar în prezent 666 este cunoscut ca fiind „Numărul Antichristului“. Părintele Eugen Tănăsescu explică, pentru „Adevărul“, semnificaţia lui.

Acesta spune că orice încercare de răspuns trebuie să plece de la contextul în care el apare. Este vorba de capitolul 13 din cartea „Apocalipsa” din Noul Testament, capitolul 13. „Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mîna lor cea dreaptă sau pe frunte.

Încît nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decît numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. „Cînd vrei să înţelegi opera unui scriitor, trebuie să cunoşti şi persoana scriitorului. Despre Sfîntul Ioan Evanghelistul, autorul Apocalipsei, ştim că a fost supranumit «vulturul teologiei» sau «Teologul», simbol al profunzimii gîndirii sale teologice.

Cartea Apocalipsa a fost scrisă însă în condiţii deosebite, Sf. Ioan fiind exilat în insula Patmos, într-o perioadă în care creştinismul trecea prin cumplite prigoniri, sub domnia împăratului roman Domiţian. Prin urmare, întreaga carte va fi străbătută de ideea luptei, uneori martirice, dintre bine şi rău, precum şi de biruinţa creştinismului asupra răului. Aceasta este, practic, descoperirea (apokálypsis, în greacă, înseamnă «ridicarea voalului» sau «revelaţie») pe care Ioan o primeşte de la Dumnezeu, în raport cu rostul creştinismului în lume, acela de a învinge decăderea“, explică preotul.

Termenul „fiară“ nu este ales la întîmplare. Sf. Ioan se inspiră de la un mare Prooroc al Vechiului Testament, Daniel, care profeţeşte despre venirea lui Christos şi învingerea răului, simbolizat tot de o fiară, care are zece coarne, dintre care apare un alt corn care „avea ochi ca ochii de om şi gură care grăia lucruri mari”.

Această fiară, ca şi cea descrisă de Ioan, îşi întinde lucrarea peste faţa întregului pămînt, iar caracteristica esenţială a ei este opoziţia faţă de Hristos-Dumnezeu, încercarea de substituire a Lui (sugerată prin expresia „urîciunea pustiiri stînd în locul cel sfînt”). Prin urmare, 666 ar fi simbolul unui sistem ideologic în care omul se opune lui Hristos, dorind să-i ia locul.

sursa: romaniamare.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.