Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

O altă formă de spiritism?! Thomas Edison a inventat un aparat cu care se putea comunica cu morții

history_spencer_delivers_edison_phonograph_speech_sf_still_624x352

„Lucrez de ceva timp în a construi un aparat pentru a vedea dacă e posibil de a comunica cu personalităţile care au părăsit această lume”. Acestea sunt şocantele cuvinte ale marelui inventator Thomas Edison, într-un interviu acordat în octombrie 1920, lui“The American Magazine”. Şi, în zilele acelea, atunci când Edison vorbea, oamenii ascultau.

Oricum am lua-o, Thomas Edison a fost un superstar în vremurile sale, un inventator strălucit în timpul Revoluţiei Industriale. Supranumit “Vrăjitorul din Menlo Park”, Edison a fost unul dintre inventatorii cei mai prolifici din istorie, deţinând numai puţin de 1.093 patente doar în Statele Unite. Edison a fost responsabil pentru crearea sau dezvoltarea mai multor dispozitive care au schimbat modul în care oamenii trăiau, ca de exemplu becul electric, camera de filmat, proiectorul sau fonograful.

Aşadar, a inventat Edison o “maşină fantomă”, adică o maşină pentru a vorbi cu cei morţi? Mult timp s-a speculat în cercurile paranormale faptul că Edison chiar a reuşit în a crea un astfel de dispozitiv, dar el s-ar fi pierdut. Totuşi, nu s-au găsit prototipuri sau scheme cu privire la această maşină-fantomă. Aşadar, a reuşit Edison s-o construiască sau nu?

Într-un alt interviu dat de acelaşi Edison, publicat în aceeaşi lună şi an, dar în altă revistă,“Scientific American”, marele inventator declară: “Mă gândesc de ceva timp la o maşină sau aparat prin care s-ar putea intra în legătură cu personalităţile care au trecut într-o altă existenţă sau sferă.”

Deci, în două interviuri realizate în jurul acelaşi timp, avem două citate foarte similare, unul în care Edison spune că el “lucrează la construcţia” dispozitivului, iar în altul în care afirmă că “se gândeşte” la acest aparat. Oarecum contradictoriu, în articolul din “Scientific American” se mai spune că aparatul lui Edison s-ar afla deja în stadiul experimental, ca şi cum ar exista deja un prototip. În acelaşi faimos interviu din “Scientific American”, Edison mai spune următoarele: “Nu pretind că aceste personalităţi au trecut într-o altă existenţă sau sferă, pentru că nu ştiu nimic despre acest subiect, şi niciun om nu poate şti. Dar, există posibilitatea de a construi un aparat prin care personalităţile din altă existenţă sau sferă, dacă vor dori să intre în contact cu noi, în această existenţă sau sferă, vor avea o modalitate mai bună de a se exprima, decât prin intermediul maselor ouija sau a contactelor cu mediumuri.”

Totul rămâne doar un mister nerezolvat…Şi nu vom şti niciodată dacă Edison chiar a reuşit s-o facă, dar a ţinut ulterior ascunsă invenţia sa.”[1]

Dispozitivul de comunicare cu morții inventat de Thomas Edison

„O masina care permite comunicarea cu lumea spiritelor a fost construita in secret de celebrul inventator american Thomas Alva Edison, in ultimii sai ani de viata. in mod ironic, posesorul aparatului, care doreste sa-si pastreze anonimatul, spune ca spiritul lui Edison l-a rugat sa distruga echipamentul in cauza si sa nu dezvaluie nimanui felul in care acesta a fost construit.

„Daca masinaria mea va cadea pe mainile cui nu trebuie, aceasta ar putea influenta destinul omenirii. Sunt mult mai intelept acum, si-mi dau seama ca doar mintile cele mai evoluate ar trebui sa comunice intre lumi“, ar fi spus el. Edison a inceput sa lucreze la acest aparat spre finele anilor ’20, spre surprinderea tuturor celor din anturajul sau, care-l stiau a fi agnostic, mai mult decat sceptic, fata de posibilitatea unei vieti „de apoi“. Unii istorici sunt de parere ca interesul sau in comunicarea cu mortii a fost stimulat de alti importanti cercetatori si oameni de stiinta cu care era prieten, in special Sir William Crookes si Sir Oliver Lodge, de asemenea spiritisti de marca. Crookes a fost un fizician a carui specialitate – vidul – l-a ajutat pe Edison sa realizeze becul cu incandescenta.

Nu avea timp de spiritism

Alti istorici spun ca Edison poate sa fi considerat drept datoria sa lamurirea controversei legate de spiritism si a inceput sa investigheze temeinic fiecare teorie pro si contra. Spre deosebire de Lodge si Crookes, care consultau medii si alti spiritisti, mintea logica a lui Edison l-a convins ca, daca este posibil sa comunicam cu mortii, trebuie s-o putem face si prin intermediul unui aparat.

El nu avea timp de medii, table de spiritism sau dat in bobi. „Anumite metode (de spiritism) utilizate acum sunt atat de brute, de copilaresti, de nestiintifice, incat este uluitor cum asa de multi oameni rationali se lasa convinsi de ele“, se plangea Edison.

Vocea spiritului din „gramofon“

Secretul proiectului sau spiritist a fost pastrat extrem de bine, iar dupa ce a murit, in 1931, aproape toti cei care l-au cunoscut au crezut ca aceasta ultima inventie nu a fost terminata niciodata. Dar un mic cerc de inventatori si parapsihologi au aflat ca lucrurile stau altfel. Prototipul fusese finalizat, apoi a fost cumparat de un bogatas excentric, amator de curiozitati si inventii bizare.

Initial, cumparatorul a crezut ca are in fata unul din primele modele de gramofon si l-a pus deoparte. Dupa cativa ani, el a incercat sa porneasca „gramofonul“ – fara ac sau cilindru rotitor – si a incremenit auzindu-l pe Edison vorbindu-i pe nume. Vocea spiritului inventatorului a fost rapid acoperita de cele ale altor spirite. Colectionarul a vandut aparatul unei persoane a carei identitate nu a vrut sa o cunoasca.”[2]

Regleaza-ti frecventa radio pentru a-i auzi pe cei morti

„Friedrich Jurgenson, un documentarist suedez, este unul dintre cei mai faimosi cercetatori ai EVP. El a inregistrat accidental pe banda magnetica vocile rudelor sale decedate. Dr. Konstantin Raudive, psiholog din Latvia, a fost adeptul si sustinatorul lui Jurgenson.

Impreuna, au derulat numeroase experimente, iar Raudive a inteles in scurt timp ca cele mai bune rezultate pot fi obtinute atunci cand procesele de inregistrare sunt acompaniate de „zgomot alb”. El credea ca mortii folosesc cumva acest zgomot, transformandu-l in sunetul vocii lor.”[3]

SURSE:

  1. lovendal.ro
  2. almeea.ro
  3. descopera.ro

sursa: dzr.org.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.