Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

O bucățică de ceapă în ureche cu efecte benefice?! O procedură ciudată, dar eficientă

ceapa-in-ureche

Mamele și bunicile noastre știu foarte bine că nu există medicamente mai bune decît remediile naturiste. Unul din aceste metode este ceapa.

Care sunt beneficiile cepe?

Ceapa reduce febra

Este un remediu excelent pentru copii. Ceapa se taie rondele și se moaie în oțet de mere. Apoi se pune pe tălpi în ciorapi și în urechi. Febra scade foarte repede.

Inamicul infecțiilor

Coaja de ceapă: proprietăți curative

Pentru a ucide infecția, se pregătește o pastă din ceapă. O bucată groasă de pîine albă se înmoaie cu lapte, la care se adaugă ceapa rasă prin răzătoare. Se face o pastă omogenă. Pentru a dezinfecta locul afectat, se pune o bucată de tifon cu pastă și se leagă. Se ține așa 2-2.5 ore. Această procedură trebuie repetată pînă cînd infecția nu va dispărea.

Remediu de oprire a sîngelui

Ceapa ajută în cazul zgîrieturilor și rănilor mici. Dacă ți-ai rănit degetul, aplică pe locul afectat un tifon pe care se pune o cîteva bucățele de ceapă. Sîngele se va opri cît ai clipi din ochi. Pentru ca rana să se cicatrizeze mai repede, procedura se repetă de cîteva ori.

Remediu pentru arsuri

E greu de crezut însă ceapa obișnuită poate trata arsurile de soare și doar. Pentru această trebuie să aplic cîteva felii de ceapă pe rană și să lași pe 2 minute. Dacă după aceasta mai aplici si albuș de ou, atunci durerea va trece și nu vor rămîne cicatrici.

Remediu pentru tuse

Sucul de ceapă este un sirop eficient pentru tuse, însă puțini dintre noi vor dori să-l bea. De aceea, în caz de tuse, puneți o bucată de ceapă în ureche. Astfel, sucul de ceapă va ajunge în sînge și te va izbăvi de tusea neplăcută.

Ai frisoane?

Ba ți-e cald, ba ți-e frig, mănîncă o ceapă și peste cîteva ore te vei simți mai bine.

Ceapa te scapă de durerile de cap și de urechi

Durerea de urechi este foarte neplăcută, însă cu ajutorul cepei vei putea scăpa de ea foarte repede. Pur și simplu pune în ureche o bucățică de ceapă – ea va reduce inflamația. Iar dacă te supără migrena, repetă această procedură înainte de somn. Lasă ceapa în urechi pînă dimineața.

Ceapa reduce cicatricele

Sună cam straniu, dar e adevărat. Cicatricele chirurgicale pot deveni mai puțin vizibile cu ajutorul cepei. Pur și simplu unge cu ele locul afectat.

Înțepăturile de albină

Dacă te-a înțepat albina, aplică ceapă tăiată. Ea va reduce edemul, va extrage veninul și va accelera procesul de vindecare a rănii.

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

sursa: ecology.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.