Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

O căsuță din România îi fascinează pe străini: „Casa este uimitoare! Chiar mai frumoasă decât se vede în fotografii”

casuta 1

O căsuţă ecologică situată în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi îi fascinează pe turiștii străini. Căsuța este recomandată de un renumit site care promovează vacanţe neconvenţionale în 190 de ţări din lume.

Primi turiștii i-au trecut deja pragul care s-au arătat fascinaţi de peisaj, dar şi de faptul că pot achiziţiona lapte şi ouă direct de la „sursă”.

„Casa este uimitoare! Chiar mai frumoasă decât se vede în fotografii. Am stat trei nopţi în acest loc. Am putut să cumpărăm lapte, ouă şi brânză proaspete de la vecini. A doua zi, Marcel, un prieten de-al lui Paul care ştie multe despre zonă şi este şi istoric, ne-a explicat mai multe despre locurile pe care le-am vizitat”, spune Johan Stenz din Olanda, citat de adevarul.ro.

casuta2

casuta3

casuta4

În spatele acestei case deosebite se află Paul Axinte, un inginer care locuieşte în Belgia de mai bine de 10 ani. Acesta este designer tehnic la aeroportul din Bruxelles, în timp ce soţia sa Ann lucrează la un ONG care sprijină imigranţii din zonele sărace ale capitalei Belgiei.

Căsuţa este compusă din două dormitoare şi o baie la parter şi un living şi bucătărie la mansardă. A fost construită în mai multe etape, fiind folosit lut şi forţă de muncă din zonă.

Întreaga construcţie, care a fost finalizată în anul 2014, l-a costat în jur de 30.000 de euro. Proiectul, unic în judeţ, şi printre puţinele din ţară, a atras specialiştii ca un magnet, 20 de arhitecţi din toată ţara, printre care s-au numărat şi un japonez sau un Italian, participând la un workshop desfăşurat la „popasul verde” pentru a vedea pe viu o asemenea construcţie.

Articol relatat de portalul RB.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.