Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

O descoperire revoluţionară: amintirile pot fi transmise prin ADN generaţiilor următoare

Noile cercetari ale Universitatii de Medicina Emory din Atlanta au arătat că este posibil ca unele informații să fie moștenite biologic prin modificările chimice care au loc in ADN.

În timpul testelor au aflat că soarecii pot transmite informații despre experiențele traumatice sau stresante – în acest caz o teama de mirosul de floare de cires – generațiilor următoare.

Dr. Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie al Universitatii Emory, a declarat: „Dintr-o perspectiva translaționala, rezultatele ne permit să apreciem modul în care experiențele unui parinte, înainte chiar de a concepe urmași, influențează semnificativ atât structura, cat si functia sistemului nervos al generațiilor următoare.”

„Un asemenea fenomen poate contribui la etiologia și potentialul de transmitere între generații a riscului pentru tulburarile neuropsihiatrice, cum ar fi fobii, anxietate și tulburarea de stres post-traumatic.”

Acest lucru sugerează că experiențele sunt oarecum transferate din creier în genom, permițându-le să fie transmise generațiilor ulterioare.

Cercetatorii spera acum să continue studiile pentru a intelege cum informațiile ajung sa fie stocate in ADN-ul în primul rând.

De asemenea, ei doresc să exploreze dacă efecte similare pot fi observate în genele oamenilor.

Profesorul Marcus Pembrey, un genetician pediatru la University College din Londra, a declarat ca lucrarea furnizat „dovezi convingatoare” pentru transmiterea biologica de memorie.

El a adăugat: „Se adreseaza fricilor care stau la baza fobiilor, anxietatii și tulburărilor de stres post-traumatic, plus subiectului controversat de transmitere a „memoriei” ancestrale din generație în generație.

„Este timpul ca oamenii de stiinta sa ia în serios răspunsuri transgeneraționale umane.

„Nu vom înțelege creșterea tulburarilor neuropsihiatrice sau a obezitatii, diabetului și perturbațiilor metabolice în general, fără o abordare a mai multor generatii.”

Profesorul Wolf Reik, de la conducerea departamentului de Epigenetica a Institutului Babraham din Cambridge, a declarat, însă, ca sunt necesare studii suplimentare înainte ca aceste rezultate sa poata fi aplicate oamenilor.

El a spus: „Aceste tipuri de rezultate sunt incurajatoare, deoarece sugereaza ca exista moștenire transgenerationala și este mediată de epigenetica, dar este nevoie de studii mai aprofundate asupra animalelor înainte de extrapolarea acestor constatări la om.”

sursa: suntsanatos.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.