Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

O listă cu 10 oameni faimoşi care au dispărut pur și simplu

foto: shutterstock.com

De-a lungul timpului, unii oameni au dispărut pur şi simplu, ca şi cum ar fi intrat în pământ. În unele cazuri, dispariţiile lor au fost declarate “accidentale”, alteori au dus la adevărate conspiraţii. În continuare vă vom prezenta, în ordine cronologică, o listă cu 10 oameni faimoşi care au dispărut.

10. Steve Fossett (2007)

Americanul Steve Fossett a fost atât om de afaceri, cât şi aviator şi marinar. A dispărut pe 3 septembrie 2007, când zbura deasupra deşertului Nevada. Este de menţionat că Fossett a fost primul om care a zburat singur de-a lungul Pământului într-un balon, nonstop.

9. Richey Edwards (1995)

Richey Edwards a fost membru al formaţiei rock ”Manic Street Preachers” din Ţara Galilor. A dispărut la 1 februarie 1995, zi în care el şi colegul său, James Dean Bradfield trebuiau să zboare spre S.U.A. pentru un turneu. Maşina sa a fost găsită abandonată lângă Severn Bridge, o locaţie renumită pentru sinucideri.

8. Jimmy Hoffa (1975)

Jimmy Hoffa a fost un sindicalist american. A dispărut pe 30 iulie 1975, când urma să se întâlnească cu doi lideri ai Mafiei. Există multe conspiraţii referitoare la dispariţia lui şi locul său de veci. Se spune că ar fi îngropat sub stadionul Giants, dar nimic nu e sigur.

7. Harold Holt (1967)

Harold Holt a fost prim ministru al Australiei. A dispărut pe 17 decembrie 1967, când înota lângă Portsea, Victoria. Holt a fost omul care a extins rolul Australiei în Războiul din Vietnam .

6. Glenn Miller (1944)

Glenn Miller a fost un cântăreţ de jazz de origine americană. A dispărut pe 15 decembrie 1944 deasupra Canalului Englez, când călătorea din Anglia spre Franţa pentru a cânta în faţa trupelor militare din Paris .

5. Antoine de Saint Exupéry (1944)

Antoine de Saint Exupéry a fost aviator şi scriitor. A dispărut în seara lui 31 iulie 1944 deasupra Mării Mediterane, în timpul unui zbor de recunoaştere. Un corp neidentificat care purta culorile Franţei a fost găsit la scurt timp după incident. În 1998 a fost găsita brăţara de identificare a lui Saint Exupéry, iar doi ani mai târziu au fost decoperite rămăşiţele avionului. În 2008, un fost pilot german a declarat pentru un ziar din Marseille că a tras într-un avion chiar în zona în care Exupéry s-ar fi prăbuşit. Povestea sa este una neverificabilă.

4. Amelia Earhart (1937)

Amelia Earhart a fost o aviatoare şi scriitoare de origine americană. A dispărut pe 2 iulie 1937, alături de navigatorul ei, în Pacificul de Sud, încercând să navigheze pe circumferinţa Pământului.

3. Ronald Amundsen (1928)

Exploratorul norvegian Ronald Amundsen a dispărut pe 18 iunie 1928, alături de alte 5 persoane, la bordul unui avion care s-a prăbuşit în Marea Barents. Cei şase erau în căutarea echipajului exploratorului Umberto Nobile.

2. Ambrose Bierce (1914)

Ambrose Bierce, jurnalist american, a dispărut în Mexic după data de 26 decembrie 1914. El călătorea alături de trupele rebele pentru a examina adevărata faţă a Revoluţiei Mexicane.

1. Joshua Slocum (1909)

Joshua Slocum, marinar şi scriitor de origine canadiano-americană, a dispărut în Indiile de Vest după 14 noiembrie 1909, la bordul navei Spray. Nu a fost găsită nicio pistă.

sursa: argento.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.