Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

O locuitoare din Viscri face un gem care se vinde cu 365 euro borcanul. De ce este acesta special

gem-700x329

O locuitoare din Viscri, satul transilvănean îndrăgit de Prințul Charles al Marii Britanii unde deține câteva proprietăți, face un gem care se vinde cu 365 de euro borcanul, în toată Europa.

Pe lângă gust, gemul făcut de Gherda Gherghiceanu este unul special datorită ambalajului său, dar și pentru ceea ce cumpărătorul primește pe lângă bocanul de 800 de grame, cu gem, relatează greatnews.ro.

Cumpărătorul este împroprietărit cu cinci stejari într-o pădure unică, înființată în județul Sălaj.  Și asta pentru că borcanul cu gem este ambalat într-o cutie lucrată manual de un tâmplar, realizată din lemn de stejar, astfel că pomii tăiați trebuie înlocuiți.

Până acum, au fost astfel plantați cu ajutorul comunității peste 2.500 de puieți de stejari, iar printre cei care dețin o bucățică din pădure ca urmare a cumpărării gemului de 365 de euro, se află numeroase persoane publice, dar și oameni de afaceri atât din țară, cât și din străinătate.

În ceea ce privește rețeta după care este făcut gemul care costă 365 de euro borcanul, Gherda Gherghiceanu a povestit că îl prepară la foc de lemne, din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Printre fructe se numără căpșuni, măceșe, corcodușe, dar și mere, toate preparate fără pic de conservant. La prepararea gemului folosește doar puțin zahăr și fierbe compoziția în cantități mici, astfel încât să păstreze aroma fructelor.

„Am avut mere foarte puține și am luat ionatane din Sighișoara, dar n-au gust ca ale noastre, deși erau mai mici, mai viermănoase, dar nu”, a spus Gherda Gherghiceanu, citată de stirileprotv.ro.

Gemul este apoi turnat într-un recipient unicat creat de un sticlar vestit din Sibiu și așezat într-o ramă de stejar, opera unui tâmplar priceput.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.