Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

O MARE PUTERE mondială CUMPĂRĂ TEREN în România. Care este scopul acestor tranzacții imobiliare

teren-arabil-nefacut-4

Dezvoltatorul imobiliar P3, specializat în construcţia de depozite logistice şi spaţii industriale, a anunţat că este pregătit să dezvolte terenurile pe care le deţine în România şi să achiziţioneze altele noi, după ce a fost cumpărat de fondul suveran al statului Singapore.

GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achiziţie al platformei P3 de la fondul american TPG Real Estate şi de la partenerul său canadian Ivanhoé Cambridge. Investitorii au încasat 2,4 mld. euro de pe urma acestei vânzări. P3 deţine cel mai mare parc logistic din România, lângă Bucureşti. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii efectuate anul trecut pe piaţa imobiliară europeană.

Noul acţionr şi pachetul de refinanţare de 1,4 mld. euro, contractat în octombrie 2016, determină P3 să îşi dorească extinderea. Reprezentanţii companiei au anunţat că sunt pregătiţi să pună în aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltării pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane metri pătraţi de spaţii logistice, dar şi achiziţia de noi terenuri în cele nouă ţări europene în care este deja prezent, precum şi intrarea pe pieţele imobiliare din alte ţări.

„Suntem cu toţii foarte încântaţi acum să fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiţii şi ne dorim să trecem cât mai repede la următoarea fază a strategiei noastre de creştere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.

Dezvoltatorul a finalizat în luna februarie a anului 2015 achiziţia Europolis Logistics Park, al cărui nume a fost schimbat în P3 Bucharest Park, de la compania austriacă CA Immo pentru circa 120 mil. euro. Proprietatea cuprinde opt depozite cu o suprafaţă închiriabilă de 215.000 mp şi circa 40 de hectare de teren care permit dezvoltarea a încă 114.000 mp închiriabili. Parcul logistic este închiriat în totalitate şi are printre chiriaşi companii precum Carrefour, emag şi Tibbett Logistics.

În toamna lui 2015, P3 a început prima construcţie la comandă de la achiziţia P3 Bucharest Park. Compania a construit la kilometrul 13 de pe autostrada A1 spre Piteşti un centru logistic pentru Carrefour format dintr-un depozit de 28.000 mp întins pe şase hectare, extins cu o a doua clădire de 15.000 mp.

În februarie 2016, P3 a început construcţia speculativă a unui nou depozit logistic de 42.800 mp în cadrul P3 Bucharest Park. Costul de dezvoltare a centrului dedicat Carrefour şi a noii clădiri este estimat la peste 65 mil. euro. Proiectul este finanţat de Raiffeisen Bank.

Tot anul trecut, compania şi-a extins proiectul de lângă Bucureşti prin achiziţia unui teren adiţional de 8,6 hectare în Domneşti, scrie capital.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.