Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

O serie de descoperiri bizare de pe teritoriul României

foto: Consiliul Judetean Sibiu

Printre o serie de descoperiri bizare se numara si izvoarele cu apa termala din Mlastina Mangaliei. Nu pentru ca izvoarele ar fi fierbinti, ci pentru ca nimeni nu a reusit sa dea un raspuns exact asupra originii lor. Initial, geologii au zîmbit si au spus ca izvoarele fierbinti nu sînt unice în lume si ca se formeaza simplu, prin parcurgerea unui platou calcaros, trecînd prin niste concretiuni carbonice mai ciudate.

Mai exact, izvoarele existau sub vechea Mare Sarmatica, cea care acoperea în urma cu milioane de ani teritoriul României. Depunerile sedimentare le-au acoperit si le-au conservat pentru mai tîrziu, iar schimbarea reliefului marin într-unul de cîmpie ar fi adus la suprafata si vechiul fund al marii si odata cu el izvoarele termale. Numai ca explicatia asta nu tine, afirma geologii. Pentru ca în nici un alt loc identic nu exista ape termale! Si atunci, cum au aparut izvoarele din Mlastina Mangaliei? Toate cele 20 – 30 de izvoare curg prin niste concretiuni sub forma de trunchi de con care prezinta un orificiu central. Iar trunchiul de con este realizat artificial, ceea ce înseamna ca avem de-a face cu un sistem de încalzire centrala vechi de mii de ani.

Undeva, pe cel mai înalt deal dintre Ceahlau si Urali, se gasea pîna nu demult singura cetate acoperita din lume. Pornindu-se de la importanta constructiei, s-a ajuns la concluzia ca, în vremuri îndepartate, dealul Catalina, apartinînd judetului Iasi, îndeplinea, pe lînga un rol de aparare în fata navalitorilor si unul initiatic, fiind un perimetru sacerdotal important. Avînd o vechime de peste 3000 de ani, cetatea era protejata de un acoperis care se ridica la o înaltime de aproximativ 30 de metri. Dar, daca motivatia construirii zidurilor a fost una de ordin strategic si militar, pentru existenta acoperisului nu s-a gasit, deocamdata, nici o explicatie logica si acceptabila de marea majoritate a specialistilor. Si totusi…

În anii ‘70, înca mai exista un basorelief în care apareau aparatorii cetatii care luptau cu niste inamici nevazuti din aer. Dar cine putea sa atace din aer acum 3000 de ani?! Se spune ca triburile care locuiau în zona au construit-o de teama zeilor care îsi pedepseau din cînd în cînd supusii, ori de cîte ori acestia nu-si aduceau prinosul pe altarele lor. Dar cine erau acei zei, acei luptatori care se puteau deplasa prin aer?

Arheologii care s-au ocupat în urma cu zeci de ani de studierea ramasitelor cetatii, au constatat ca, pe o raza de aproximativ 600 de metri fata de locul constructiei, pamîntul nu era deloc fertil, iar la o adîncime de aproximativ 80 de centimetri exista o pelicula de pamînt carbonizat, cu o grosime de circa 25 de centimetri. Concluzia a fost stranie si inacceptabila pentru istoricii de atunci: urme de ardere pe o adîncime asemanatoare putea lasa doar o arma… atomica de putere medie. Cu toate acestea, cetatea nu a fost mistuita de foc, ceea ce demonstreaza ca aparatorii sai stiau sa se apere. Oare aveau arme cel putin la fel de redutabile cu ale atacatorilor?

Mihailesti, judetul Arges. Ani de zile, localnicii au dezgropat trunchiuri de copaci, fara sa stie ca în sobele lor ardea lemn multi-milenar. Padurea de la Mihailesti este îngropata la o adîncime cuprinsa între 25 si 30 de metri si contine soiuri disparute de mult de stejar, gorun, fag si tei, toate cu o vechime cuprinsa între 10.000 si 12.000 de ani. Copacii au fost extrem de bine conservati din cauza compozitiei sarate a nisipului care i-a acoperit.

Cercetarile extinse au aratat ca pe linia Glina-Bobesti, Jilava, Domnesti, Mihailesti-Cornetu, se gaseau locuri asemanatoare, totul trecînd granita catre Bulgaria. Dar nu descoperirea în sine a fost bizara, cît mai ales compozitia nisipului, care i-a determinat pe specialisti sa emita o ipoteza fascinanta: nisipul a fost depus de un val seismic cu o înaltime ametitoare de circa 150-200 metri si care ar fi maturat zona Europei de sud, inclusiv actualul teritoriu al României.

Urme de valuri seismice uriase au fost descoperite peste tot în lume si producerea lor a fost pusa pe seama caderilor de meteoriti, functie de marimea lor si a exploziilor vulcanice. Un astfel de meteorit a generat si uriasul val care a maturat teritoriul Românieia si care, în mod sigur, a distrus tot ce exista în urma cu 10-12.000 de ani.

Orastie. Resturi de cetati dacice. Ani de zile, istoricii si arheologii au facut sapaturi pentru a dezlega misterul mortarului dacic. Si în timp ce încercau sa dea niste raspunsuri, au aparut alte întrebari. E vorba despre terasele pe care au fost construite cetatile si care nu retin deloc apa de ploaie. Ca si cum interiorul muntelui ar fi gol. S-a mers mai departe si s-a analizat solul terasei. Stupoare, compozitia sa este identica cu cea a otelului inoxidabil. Dar cum s-a putut obtine o astfel de puritate în urma cu mii de ani si de catre cine? Pentru ca dacii nu aveau nici macar sabiile din otel. Poate ca si aceste cetati sa fi apartinut altei civilizatii? Aceleiasi civilizatii care a construit bai speciale pentru stapînii cetatilor de pe vîrf de munte.

Baile erau alimentate concomitent de izvoare reci, care veneau din interiorul muntelui, dar si de izvoare termale, pe alocuri sulfuroase. Iar în mijlocul imenselor bazine exista un mic stîlp facut din cristale. Se spunea ca daca regii faceau baie în anumite zile în acele bazine, erau feriti de boli si nu-i învingea nici un adversar.

Dar baile erau aproape necunoscute oamenilor de la munte, luptatorilor care aveau cusme si postavuri din lîna si mai putin din cînepa. Atunci cine a realizat ciudatele constructii? Este o întrebare care va ramîne multa vreme fara raspuns.

Bucegii sînt un alt loc unde s-a spus ca ar fi trait atlantii, ca acolo, sus, la Babele, ar fi ultimul loc ramas dupa scufundarea Atlantidei. Greu de spus ce e realitate si ce e legenda, dar toti voievozii acestui popor îsi pregateau soldatii sus, pe platourile Bucegilor si ascundeau tezaurul tarii în pesterile si raurile care strabat muntii în toate partile.

Mai mult, în ultimii ani, radiestezisti si alte persoane cu diverse capacitati paranormale, sustin ca au descoperit pe teritoriul Romaniei cîmpuri si linii de forta de o putere fantastica. Unii dintre ei spun ca au contactat entitati superioare care s-au prezentat ca fiind spirite ale atlantilor de demult, iar altii sustin ca, de fiecare data cînd sînt în zona, simt prezenta unor entitati energetice…

Surse:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.