Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Oameni de știință CELEBRII care au inclus PARANORMALUL din activitatea lor. Care sunt teoriile lor

Cei 8 cercetatori care credeau in paranormal

Exista o istorie lunga a imbinarii stiintei si paranormalului. Cei mai multi cercetatori nu vor recunoaste ca au o anumita credinta in paranormal sau supranatural de frica sa nu fie ridiculizati. Dar nu a fost mereu cazul.

Filosoful si psihologul William James a fost unul dintre primii cercetatori care a lucrat la mai multe cazuri paranormale. Respectat in domeniul sau si inca studiat in zilele noastre, James a ramas sceptic cu privire la puterile mistice si realitatile paranormale. Precum Thomas Edison si Freeman Dyson, James nu poate fi numit un sustinator al paranormalului, dar toti trei au alocat energie si resurse considerabile in cercetarea lui…altii le-au calcat pe urme si au ajuns la variate si controversate concluzii.

1. Sincronicitatea lui Carl Jung si Gandagul Scarabeu

Faimosul psihiatru si psihoterapeut Carl Jung este cunoscut mai ales pentru studiul rolului arhetipurilor in constiinta umana, dar el a petrecut 20 de ani cercetand sincronicitatea, sau credinta ca evenimente care nu au legatura la prima vedere sa fie conectate intr-un anume mod. Desi nu este definitia clasica a paranormalului, multi oameni considera ca aceasta este fundatia teoriilor moderne care definesc constiinta drept o forta creativa in univers.

Jung a fost extrem de afectat de o experienta avuta cu unul dintre pacienti, in timpul careia pacienta a mentionat aleator un vis al ei in care ii era oferit un scarabeu aurit. In acel moment, gandacul a facut un zgomot la usa lui Jung, iar cand acesta a deschis usa un scarabeu auriu a zburat in biroul sau. Jung a prins gandacul si i l-a inmanat pacientei.

2. Wolfgang Pauli si fenomenul “macro-psihokinetic”

Wolfgang Pauli a fost un teoretician si un pionier in mecanica cuantica. Deasemenea era un sustinator al teoriei sincronicitatii a lui Jung. Relevant discutiei noastre este ca Pauli a devenit cunoscut datorita unui fenomen ce astazi este numit “Efectul Pauli”, care presupunea ca oamenii pot intrerupe masinariile electronice printr-un fel de fenomen “macro-psihokinetic”. Numele “efectului” a fost atribuit lui Pauli deoarece in multe momente prezenta sa parea ca strica echipamentul experimental. Se spune ca prietenul sau, fizicianul Otto Stern i-a interzis lui Pauli sa mai intre in laborator de frica sa nu strice echipamentul.

Insusi Pauli a explicat credintele sale oarecum ezoterice cand a tinut un discurs despre credinta in “existenta unui continut psihic constant si relativ care depaseste ego-ul personal…Tot ce putem noi observa este efectul lui asupra altor persoane, al caror nivel spiritual si subconstient influenteaza felul in care acest continut se manifesta”. Pe scurt, Pauli credea in psihokineza inainte sa se gaseasca un nume pentru acesta.

3. Antropologul Margaret Mead credea in puteri mistice

Margaret Mead a fost un antropologist cultural american care a petrecut mare parte din cariera sa scriind despre conduite sexuale in societate. Unul dintre faimoasele sale citate spune ca “Sa nu te indoiesti niciodata ca un grup mic de cetateni hotarati poate schimba lumea; intr-adevar, este singurul lucru care a realizat asta vreodata”. Controversata in multe moduri, Mead a fost deasemenea si o crestina a Bisericii Anglicane care credea in puteri mistice, desi se referea la oamenii cu aceste puteri ca fiind “senzitivi”.

4. Castigatorul premiului Nobel, Brian Josephson si parapsihologia

Brian Josephson este un fizician castigator al premiului Nobel care a studiat conexiunile dintre creier si lumea paranormala timp de 40 de ani. Cea mai controversata cercetare a sa a derivat intr-o stiinta numita astazi parapsihologie.
El sustine ca amestecul cuantic lasa deschisa posibilitatea constientului nostru sa afecteze universul fizic prin intermediul telepatiei, psihokinezei si a meditatiei transcedentale. Opinia publica respinge totusi teoriile sale, in special memoria apei si fuziunea la rece.

5. Dr. Fred Alan Wolf: Intersectarea materiei cu constientul

Dr Fred Alan Wolf, a carui munca a fost initial influentata de teoriile precedentilor cercetatori experimentali, David Bohm si Karl Pribam, credea deasemenea in conexiuni paranormale intre materie si constient. A scris numeroase carti si a tinut discursuri in cadrul TED si nu numai.

Unul dintre cele mai controversate citate ale sale spune ca : “Exista suficiente dovezi in natura felului in care universul fizic a fost creat pentru a indica prezenta unei entitati numite suflet”, “sufletul, care este non-fizic si astfel nu este limitat de miscari in lumea materiala, poate calatori mai repede decat viteza luminii” si astfel, in momentul mortii, sau in momentul unei experiente ce se apropie de moarte, se prea poate ca persoana sa faca trecerea din lumea materiala – care lucreaza la viteze mai mici decat cea a luminii – la o lume care lucreaza la o viteza mult mai mare”.

6. Dr Amit Goswami si ce naiba cunoastem

Cunoscut ca fiind unul dintre protagonistii filmului “What the bleep do we know!?”, profesorul Goswami este un fizician teoretician care crede ca baza pentru intreaga existenta este constientul, iar ca universul este constient deasemenea. Goswami se considera a fi un “activist cuantic” si a scris 8 carti pe acest subiect. Cea mai cunoscuta lucrare a sa rezolva probleam masuratorii cuantice in faimosul efect al observatorului din fizica cuantica.

El scrie: “Constiinta este baza tuturor fiintelor. Din aceasta perspectiva, constiinta impune o cauzalitate descrescatoare. In alte cuvnte, liberul arbitru este real. Cand facem o actiune, de fapt actionam cu putere cauzala. Aceasta perspectiva nu neaga faptul ca materia are potenta cauzala – nu neaga ca exista putere cauzala de la particulele elementare in sus, deci este o cauzalitate crescatoare – dar in plus insista ca exista si una descrescatoare. Se releva in creativitatea noastra si in liberul arbitru, sau atunci cand luam decizii morale. In aceste momente suntem martorii unei cauzalitati descrescatoare a constientului”.

7. Dr Stuart Hameroff si sufletul cuantic

Dr. Stuart Hameroff crede in Orc-OR (reducerea obiectiva orchestrata), o teorie care sustine ca propriul constient este alcatuit din informatie cuantica stocata in microtubuli Cand murim, potrivit teoriei, acest “suflet cuantic” este redistribuit universului. Hameroff crede ca teoria sa poate ajuta la explicarea frecventei incredibile a accidentelor in care victimele aproape ca mor si in care acestea vad cum se indeparteaza de corp dupa ce inima a incetat sa mai bata, iar apoi se intorc cu capul plin de imagini din alta lume.

8. Dr. Eben Alexander credea ca Raiul exista

Dr Eben Alexander este probabil cea mai controversata figura de pe aceasta lista si probabil nu este considerat eminent in prea multe cercuri. Motivul pentru care il includ este acela ca el este neurochirurg, ceea ce adauga un ton diferit discutiei.

Alexander declara ca a vizitat raiul intr-o experienta aproape mortala. Experienta sa este documentata in cartea sa, Dovada Raiului: Calatoria unui neurochirurg in lumea de apoi, care conclude ca viata nu se termina dupa moarte, deoarece urmeaza o renastere a mintii in alta stare. Alexander s-a aparat impotriva criticilor scriind urmatoarele:

“Criticii au declarat ca accidentul meu aproape mortal, precum numeroase alte experiente aproape mortale, nu a fost decat o iluzie a creierului meu, dupa ce sinapsele mele si-au revenit in urma atacului. Intr-adevar am experimentat si acea perioada, in care mintea mea incepea sa revina constienta. Imi amintesc un cosmar lucid in care sotia mea si doctorii incercau sa ma omoare si am fost salvat de la moarte de un cuplu de ninja dupa ce am fost aruncat de la 60 de etaje inaltime, de pe un spital din Florida. Dar acea perioada de revenire nu are nimic de-a face cu perioada in care cortexul meu inca nu incepea sa isi revina. Atunci cand eram complet inconstient. In acea perioada, am trait ceva extrem de similar cu ce au trait altii in aceeasi situatie: tranzitia intr-un taram dincolo de fizic, si o expansiune vasta a constiintei mele. Singura diferenta intre experienta mea si a celorlalti este ca, creierul meu era mai mort ca al lor”.

sursa și foto: mitologie.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.