Obişnuieşti să consumi des borşul la plic? Vezi la ce riscuri îţi expui sănătatea

bors_la_plic_82575700

Borşul la plic este un produs care se găseşte pe rafturile aproape a tuturor magazinelor din ţară. Modul uşor de preparat şi gustul intens al acestei mâncări, face din borşul la plic alegerea cea mai uşoară în rândul tinerilor sau în general a persoanelor care nu găsesc timp ca să gătească bucate în modul tradiţional al cuvântului.

Totuşi nu trebuie de făcut abuz de astfel de produse, întrucât acestea conţin o cantitate mare de sare şi monoglutamat de sodiu. Printre ingridientele principale se mai regăsesc acidul lactic, acidul citric şi amidonul de porumb, scrie realitatea.net.

Consumul acestor substanţe pe termen lung poate avea efecte nedorite asupra organismului. Unele ar fi:

– hiperactivitate şi probleme gastrointestinale
– reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale
– subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor
– iritaţia mucoaselor sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive.
– un efect antinutritiv, reducând digestia lipidelor
– stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală.
– dureri abdominale
– dureri de cap şi slăbiciune.

Experţii de altfel afirmă în unison că borşul la plic este un produs lipsit de nutrienți valoroși, în timp ce borșul tradițional este un aliment probiotic ce conține fermenți care reglează microflora intestinală, bogat în vitamine din complexul B ( B1, B2, B6 și B12), vitamina C și PP, în minerale, precum magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan și iod, calciu și oligoelemente cum ar fi zincul sau seleniul.

Borșul tradițional este un condiment ușor de preparat, necostisitor și benefic pentru organism prin proprietățile sale curative, iar internetul la ora actuală oferă sute de recete delicioase, rapide şi uşor de gătit.

SURSA

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *