”Ochiul Saharei”, o formațiune geologică ascunsă de milenii, se vede doar din spațiu

ochiul sahara1

Ochiul Saharei stă ascuns de milenii, este o formațiune geologică greu de descifrat, el a fost descoperit abia atunci când oamenii au ajuns în cosmos! Ochiul se găsește în deșertul Sahara, mai exact în Mauritania și are forma unui cerc cu diametrul de 40 de kilometri.

El a fost descoperit abia în 1965, atunci când, în cadrul misiunii spațiale Gemini IV, astronauții au orbitat timp de patru zile în jurul Pământului pentru a fotografia diferite regiuni ale globului. O imagine fantastica, de-a dreptul hipnotica starneste imaginatia internautilor.

ochi sahara3

Structura uriasa a fost fotografiata din spatiu de satelitul Landsat 7 si a primit, printre altele, si denumirea de „Ochiul Saharei”. Are un diametru de aproximativ 40 de kilometri si seamana cu o tabla de darts datorita multimii de cercuri concentrice care au luat nastere ca urmare a eroziunii diverselor structuri de piatra. Originea structurii Richat ramane insa invaluita in mister.

sahara ochi2

Au existat voci care au sustinut ca „Ochiul Saharei” este rezultatul impactului cu un meteorit urias sau a unei eruptii vulcanice, insa dovezile geologice nu sustin niciuna dintre aceste teorii. Cert este ca forma spectaculoasa a reliefului de aici poate fi admirata doar din spatiu.
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *