Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Piatra Cochno – o imensă hartă cosmică, veche de 5.000 de ani

De când a fost descoperită, misterioasa piatră Cochno a ridicat atâtea semne de întrebare încât cercetătorii încă se străduiesc să îi găsescă un sens.

Astăzi, oamenii de știință nu sunt în poziția de a fi nici măcar aproape de a rezolva acest mister antic. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de marcaje circulare din Neolitic sau din Epoca de Bronz din Europa, însă adevăratul înțeles al acestor semne și simboluri antice este necunoscut.

Este aceasta o hartă antică, un portal simbolic pentru reîncarnare, o constelație astronomică sau niște marcaje ceremoniale pentru sacrificiu? Este oare această piatră o reprezentare a ceva total necunoscut? Fiind acoperită pentru a evita actele de vandalism, misterioasa piatră Cochno a fost dezgropată din nou pentru prima dată de 50 ani.

Piatra Cochno, care măsoară 12,80 m. pe 7,90 m. a fost descoperită de Reverendul James Harvey în 1870 în Scoția. Antica rocă se află lângă o proprietate rezidențială de lângă Faifley, în West Dunbartonshire. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice preistorice din Marea Britanie, însă și unul dintre cele mai neglijate în același timp. Dr Kenny Brophy, de la Universitatea din Glasgow, specializat în arheologie urbană, conduce excavațiile la situl arhelogic de lângă Ferma Cochno.

Săpăturile oferă posibilitatea folosirii ultimei tehnologii de scanare 3D pentru a înregistra digital toate detaliile sitului, ceea ce ar putea oferi indicii foarte importante legate de istoria acetei pietre, scopul pentru care a fost creată și de oamenii care au creat această operă de artă cu aproximativ 5.000 de ani în urmă.

Misterioasa piatra Cochno : Harta cosmica ?

“A fost permis accesul complet pentru public și expusă intemperiilor naturii până în anul 1965. Din păcate a fost neglijată și a fost și distrusă parțial din cauza vandalismului și a trecerilor dese a vizitatorilor peste ea. Din această cauză, renumitul arheolog Ludovic Maclellan Mann, împreună cu o echipă de experți, a hotărât să o acopere pentru a o proteja de alte distrugeri. Acesta este modul în care ea a stat de atunci.

Piatra a fost studiată în amănunțime în scopuri arheologice, însă astăzi se pare că astăzi a venit timpul și avem și tehnologia necesară pentru a vedea ce mai putem afla despre istoria și oamenii care au creat-o. Comunitatea locală este foarte angajată în ceea ce ne-am plănuit să facem și par să fie extrem de mândri că acest nestemat al preistoriei se află chiar la ușa lor”, a declarat Dr. Brophy.

Misterioasa piatra Cochno : Harta cosmica ?

Sursa: noulpamant.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.