Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Plăcut şi devastator. Ce se întâmplă cu corpul TĂU când nu îi mai dai ”DOZA ZILNICĂ” de zahăr

Unul dintre primii oameni care au observat efectul nociv al zahărului a fost Frederick Banting, distins cu premiul Nobel în 1923 pentru descoperirea insulinei.

Banting suspecta că zahărul provoacă diabet, deoarece această boală era extrem de rară în cadrul populaţiilor care nu consumau zahăr şi foarte răspândită în acelea în care zahărul făcea parte din dieta zilnică. Bun, atunci ce se întâmplă mai exact cu corpul tău când nu îi mai dai zahăr? Este o întrebare la care încearcă să răspundă The Independent.

Un fel de recompensă

În momentul când consumi mult zahăr, creierul devine tolerant la dulce. Astfel, se creează o dependenţă care este asemănătoare celei de nicotină şi heroină, după cum spun unii dintre specialişti. În momentul în care se renunţă la zahăr, manifestările pot fi, în unele cazuri, asemănătoare cu cele ale dependenţilor, după cum subliniază cercetătorii. „Zahărul devine un fel de recompensă pentru creier! Spre exemplu, cortexul prefrontal activează, de asemenea, hormoni care spun corpului nostru – Hei, acest tort este foarte bun! Este plăcut, dar devastator!”.

Iată care sunt principalele tulburări ale consumului zilnic de zahăr:

Pancreasul suprasolicitat se dereglează. Glicemia este adusă la valori normale tot mai greu. Apare diabetul zaharat, cu toate consecinţele sale cumplite: de la orbire, tulburari circulatorii majore, boli cardiace fatale. În Romania se estimează ca peste şase sute de mii de oameni suferă, în diferite stadii, de diabet.

Sistemul imunitar este parţial inactivat vreme de câteva ore după ingerarea zahărului Apare astfel un risc mărit de gripă, boli pulmonare, infecţii urinare şi intestinale, rinită, sinuzită.

Un expert nutriţionist afirma de curând că un britanic consumă în medie 238 de linguriţe de zahăr în fiecare săptămână.

În plus, multe alimente despre care nu credem că au un conţinut bogat de zahăr, de fapt au, potrivit Medical Daily. Aceste zaharuri adăugate sunt mascate. Prin urmare, ce e de făcut? Deturnarea creierului de la „recompensele” dulci poate fi grea, dar nu imposibilă. Pentru unii, evitarea oricărei surse de zahăr timp de o săptămână de exemplu, poate părea o sarcină dificilă, pe de-o parte din cauza faptului că acesta este conţinut într-o formă sau alta de o serie de alimente, dar şi din cauza dependenţei create. „Dar cu voinţă se poate reuşi!”, subliniază nutriţioniştii.

surse: evz.roandreilaslau.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.