Povestea de viață a acestui om BATE FILMUL. Află de ce!

salvata-de-sida

Timothy Ray Brown, un american stabilit în Berlin, poate fi considerat omul-miracol, pentru că a reușit să învingă HIV, pentru prima oară în istorie. Pacientul „berlinez”, aşa cum a fost numit în presă, spune că nu vrea să fie singura persoană vindecată de SIDA. Cazul lui este sursă de inspirație pentru cercetători din toată lumea.

Totul a început în urmă cu 8 ani, însă Timothy era deja infectat de 11 ani cu HIV și lua medicamente. A început să se simtă foarte rău, pentru că, pe lângă SIDA, a făcut leucemie.

După ce şedinţele de chimioterapie nu i-au mai fost de folos, lui Timothy i s-a făcut un transplant de măduvă, tratamentul obișnuit pentru leucemie. A renunţat la medicamentele pe care le lua pentru a trata HIV, însă nivelul celulelor nu a crescut aşa cum se aşteptau medicii. I s-au făcut analize şi s-a descoperit că virusul există, însă nu se poate multiplica.

Potrivit cercetătorilor, există 3 ipoteze prin care încearcă să explice cum pacientul „berlinez”, aşa cum a fost poreclit de presă, ar fi putut să se vindece de HIV. Prima este că în momentul iradierii pentru transplant, au fost distruse majoritatea celulelor infectate. A doua variantă: celulele transplantate au interpretat celulele gazdei ca elemente străine şi au forţat sistemul imunitar să le distrugă. A treia variantă este că totul a avut legătură cu donatorul, iar oncologul lui Brown a căutat o persoan cu o mutaţie genetică care dezactivează virusul.

Acum, cazul este o sursă de inspiraţie pentru cercetătorii care încearcă să descopere cauzele vindecării.

Timothy Ray Brown spune că nu vrea să fie singura persoană care a scăpat de HIV.

sursa: http://m.b1.ro/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *