„Predă” engleză deși nu cunoaște această limbă străină: Nivelul învățământului românesc, prezentat într-un dialog fabulos cu o profesoară din Capitală (VIDEO)

Profesoara-de-engleza-care-nu-stie-engleza

Învățământul românesc este în derivă. Negocierile dintre dascăli și reprezentanții guvernului au eșuat, așa că mii de sindicaliști din învățământ au ieșit, miercuri, în stradă. Aceștia au mărșăluit în Capitală, strigându-și nemulțumirile la Palatul Victoria și la Palatul Cotroceni.

În marșul lor au fost însoțiți și de jurnaliști. Din cauza camerelor de filmat sau a căldurii de afară unii profesori au uitat noțiuni elementare privind materia pe care o predau elevilor, relatează b1.ro.

Într-un dialog cu o profesoara de engleză, un reporter PRO TV a avut surpriza de a nu putea să dialogheze în limba lui Shakespeare cu cea care care s-a recomandat a fi îndrumător al generației tinere.

Predă engleză deși nu știe engleză: Nivelul învățământului românesc, prezentat într-un dialog fabulos cu o profesoară din Capitală.

Reporter: „Ce predați?”
Profesor: „Engleză!”

Reporter: „For how long have you been teaching english? (n. r. De cât timp predați engleza?)”
Profesor: „Yes, yes.”
Reporter: „For how long have you been teaching english?”
Profesor: „Aaa, lăsați că mi-e rău.”
Reporter: „Can you understand what I’m saying? (n. r. Înțelegeți ce spun?)”
Profesor: „Lăsați.”

Am putea spune că o parte din profesori nu merită să rămână în învățîmânt, nu doar că nu merită salarii mai mari. E inacceptabil ca un profesor să nu poată răspune unei întrebări banale din materia pe care o predă.

Amintim și că rezultatele dascălilor la exemenele de titularizare lasă deseori de dorit.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *