Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Preşedinţia lui Donald Trump a distras atenţia de la MAREA LOVITURĂ pregătită de ELITA FINANCIARĂ

no-cash1

Războiul cash-ului nu s-a terminat, ci mai degrabă este pe cale să se intensifice. Preşedinţia lui Donald Trump a distras atenţia de la următoarea mutare majoră care urmează să fie pusă în aplicare de către elita financiară. Această mutare este interzicerea numerarului, scrie portalul ZeroHedge.com.

Cash-ul, în special numerarul fizic – bancnote şi monede – reprezintă o problemă uriaşă pentru băncile insolvabile. Şi într-adevăr, aceasta este singura problemă pe care trebuie să o rezolve.

Daca eşti o banca mare si esti sufocată de datorii din cauza activelor raportate la rata de capital – în special active care prezintă riscul de a-şi pierde valoarea – sunt trei aspecte-cheie de care este nevoie pentru a controla situaţia:

1) Trebuie să fii în măsură să-ţi valorifici activele cum doreşti.

2) Ai nevoie de acces la lichidităţi fără să-ţi subevaluezi activele raportate la ratele de capital.

3) Trebuie să fii în măsură să opreşti retragerile masive de bani din bănci sau plecarea capitalului.

Băncile centrale au rezolvat deja problematica de la punctele 1 şi 2 trecând la alte standarde de contabilitate internaţionale şi respeciv de punere în aplicare a relaxării cantitative QE. Şi datorită reipotecării, băncile pot vinde active băncii centrale prin intermediul QE şi încă mai folosesc o parte dintre aceste active ca garanţii privind instrumentele financiare derivate.

Iar acum urmează punctul 3: plecarea capitalului.

La sfârşitul zilei, indiferent cât de multe trucuri folosesc elitele financiare prin artificii contabile şi programe de relaxare cantitativă, deponenţii pot alege în continuare să-şi retragă banii din bănci şi să-i transfere în numerar fizic.

Iată de ce apare cererea de interdicţii de cash, în special a bancnotelor cu valoare mare.

Elitele susţin că vor să scape de bancnota de 100 de dolari pentru a opri spălarea banilor sau a altor practici ilicite.

Realitatea este că interzicerea bancnotelor cu valoare mare face mult mai dificil pentru deponenţii să-şi transforme banii în numerar. Dacă vrei să retragi 20.000 de dolari sau mai mult şi nu mai ai la dispoziţie bancnonta de 100 de dolari, ei bine, este mult mai dificil. De exemplu să retragi această sumă în bancnote de 20 de dolari.

Într-adevăr, o interzicere a cash-ului este o încercare de a opri retragerile masive de bani din bănci. Procesul începe cu bancnotele cu valoare mare, dar va continua şi cu cele cu valoare mai mică. Franţa, India, Spania, Uruguay, chiar şi Australia au început să implementeze sau să pregătească programe similare.

Acesta este doar începutul. În lunile care urmează Fed va anunţa planuri similare pentru interzicerea numerarului în SUA.

Banii au devenit peste noapte fără valoare în India. Nu toţi, ci doar bancnotele cele mai mari, de 500 şi de 1.000 de rupii. Guvernul vrea prin această măsură ca evazioniştii să declare toţi banii, iar corupţia să fie stopată.

Mai mult, autorităţile au pus o limită de 10.000 de rupii pe zi la retragerea banilor din bănci şi bancomate. Cozile au devenit o regulă în toată ţara, după cum relatează BBC.

În Europa se pune problema retragerii din circulaţie a bancnotei de 500 de euro.

Potrivit unui comunicat al Băncii Centrale Europene, cea mai mare bancnotă euro va putea fi folosită până în 2018, când va fi retrasă din circulaţie. Oficialii europeni au motivat această decizie prin încercarea de reducere a activităţilor ilicite în care se utilizează această bancnotă.

Aproape 30% din cele peste 1.000 de miliarde de euro aflate în circulaţie anul trecut erau păstrate în bancnote de 500 de euro, potrivit datelor BCE.

Aceasta este una dintre cele mai valoroase bancnote aflate în circulaţie la nivel mondial, având o valoare de aproape cinci ori mai mare decât cea mai mare bancnotă americană în circulaţie, cea de 100 de dolari.

În România, începând cu 9 mai 2015 a intrat în vigoare legea 70/2015 care limitează tranzacţiile în numerar efectuate de firme sau persoane fizice; legea se aplică persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, îafacerilor de familie, liber-profesioniştilor, persoanelor cu activităţi independente, dar şi asocierilor sau entităţilor fără personalitate juridică.

Noile regului se aplică şi tranzacţiilor în valută, încadrarea în plafoane efectuându-se la cursul cumunicat de BNR în ziua respectivă.

Pe scurt prevederile sunt următoarele: firmele pot efectua tranzacţii în numerar în limita a 5.000 de eli/zide la o persoană sau către o persoană, dar nu mai mult de 10.000 de lei/zi.

Magazinele cash&carry pot încasa de la clienţi în limita unui plafon de 10.000 de lei de la o persoană, iar limita de 10000 de lei/zi este valabilă şi pentru plăţile către magazine cash & carry. Sunt interzise plăţile şi încasările fragmentate.

sursa: capital.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.