Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Proiectul Seal, ascuns în Arhivele naționale din Noua Zeelandă. Crearea unui dispozitivului apocaliptic – „bomba tsunami”

foto: applications.crackverbal.com

O noua carte aparuta dezvaluie un plan secret, ascuns in Arhivele nationale din Noua Zeelanda. Proiectul Seal prevedea crearea unui dispozitiv apocaliptic in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, „bomba tsunami”, care sa rivalizeze cu bomba nucleara.

Ray Waru a publicat o carte numita „Secrete si comori”, in care prezinta materiale declasificate din Arhivele nationale de la Wellington, Noua Zeelanda, potrivit News.com.au.

„Stiam ca vreau sa gasesc cele mai importante lucruri, Tratatul de la Waitangi (documentul prin care este fondata Noua Zeelanda), Declaratia de Independenta, precum si alte cateva documente”, a spus Waru.

A fost descoperita petitia privind votul femeilor, care continea 36.000 de semnaturi si avea aproape 300 de metri. Ea a fost desfasurata in anul 1893 in Parlamentul Noii Zeelande.

Petitia a avut succes si a dus la acordarea dreptului la vot al femeilor, Noua Zeelanda fiind prima tara din lume care a consfiintit acest lucru.

Alaturi de alte documente importante, exista si un proiect top-secret, numit Seal, realizat de Statele Unite si Noua Zeelanda, prin care se incerca construirea unui dispozitiv ce ar fi rivalizat cu bomba atomica.

Proiectul a fost lansat in iunie 1944, dupa ce un ofiter american a observat ca operatiunile de bombardare a recifelor de corali din Pacific au produs un val urias. El a ridicat problema crearii unei „bombe tsunami”.

Testele efectuate in apele situate la nord de Auckland au ajuns la concluzia ca arma ar putea fi realizata. 10 explozii masive ar crea un tsunami de 10 metri, capabil sa inunde un orasel aflat pe coasta.

„Proiectul, oficial, a fost anulat in 1945, in ciuda succesului initial al testelor. Daca proiectul ar fi avut loc intr-un film cu James Bond, ar fi fost privit ca o fantezie, dar el a fost un fapt real”, a spus autorul cartii.

sursa: exclusivenews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.