Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Români de ispravă. Cum îl putem cataloga pe Generalul Pacepa: trădător, patriot sau agent KBG/CIA?

pacepa

“Mâna dreaptă” a al lui Nicolae Ceauşescu, spion eficient în slujba regimului comunist de la Bucureşti, Pacepa a rămas în Occident în anul 1978. Evenimentul s-a petrecut la Berlin, unde ajunsese în urma unei misiuni primite de la Ceauşescu.

Chiar şi acum, după 35 de ani de la defectarea sa în Statele Unite, nu sunt clare circumstanţele în care s-au petrecut lucrurile. Interesant este că volumul ORIZONTURI ROŞII, care îl desfiinţa pe Ceauşescu, a apărut abia după 9 ani de la defectarea sa, 1987. S-ar putea spune că această carte a ieşit pe piaţă numai atunci când americanii au considerat că este momentul potrivit.

În America, Pacepa a primit o nouă identitate şi trăieşte (dacă mai trăieşte!) sub protecţia CIA. În luna iulie a acestui an s-a lansat un film documentar bazat pe ultima sa carte, intitulată “Dezinformarea: Strategia secretă pentru a distruge Vestul”.

DEIZNFORMAREA, cartea scrisă în colaborare cu profesorul de drept şi istoricul Ronald J. Rychlak, are un subtitlu grăitor: “Un fost şef al spionilor dezvăluie strategii secrete pentru subminarea libertăţii, atacarea religiei şi promovarea terorismului”.

Vă prezentăm un articol apărut în publicaţia electronică americană wnd.com, intitulat “Ion Mihai Pacepa: Erou pentru Occident (şi pentru România”. Articolul este scris de profesorul Ronald J. Rychlak.
După cum v-am obişnuit deja, găsiţi în paginile noastre opinii diverse. Găzduim opinii publicate de Vocea Rusiei, dar şi de Deutsche Welle, Europa Liberă sau diverse surse americane.

Nu e vorba de vreo intoxicare şi nici de faptul că noi am crede tot ce publicăm. Dar dorim ca dumneavoastră, cititorii noştri, să fiţi mai informaţi decât cititorii altor publicaţii şi să învăţaţi să luaţi decizii bazându-vă pe mai multe surse. Nimeni nu deţine tot adevărul. În afară de Dumnezeu, desigur. Şi acum, articolul pe care vi l-am promis.

Căderea comunismului în anul 1989 din ţările Europei Răsăritene a fost atât de paşnică încât ne-a îmbogăţit vocabularul cu sintagma “revoluţiile de catifea”. A existat o singură excepţie: România a fost unica ţară din blocul sovietic al cărei tiran a fost executat de propriul popor.

În aprilie 1978, preşedintele Jimmy Carter l-a primit cu căldură pe tiranul României, Nicolae Ceauşescu, la Casa Albă. România era în acea vreme un stat comunist, dar Ceauşescu a utilizat ştiinţa rusească a dezinformatsiya pentru a se prezenta pe sine ca un lider anti-sovietic, un bărbat cu care Vestul putea face business. Carter şi-a lăudat oaspetele şi l-a numit “un mare lider naţional şi internaţional”.

pacepa-ceausescu-sri-kgb-cnsas

În imediata apropiere a celor doi preşedinţi la Casa Albă în acea zi a fost mâna dreaptă a lui Ceauşescu, Ion Mihai Pacepa, adjunctul şefului serviciului român de spionaj. Pacepa conducea o enormă maşină de dezinformare care, printre altele, a îmbrobodit şefi de stat occidentali, analişti ai serviciilor de informaţii, experţi universitari şi publicul obişnuit de pe cinci continente făcându-i să creadă că Ceauşescu este un mare şi admirabil democrat.
Trei luni mai târziu, Pacepa a intrat în sediul ambasadei SUA din Germania occidentală şi a cerut azil politic. Preşedintele Carter i l-a acordat şi Pacepa a fost transportat în secret în Statele Unite. Acolo, Pacepa i-a spus lui Carter că Nicolae Ceauşescu l-a păcălit.

Carter nu a crezut ce i-a spus Pacepa. Din fericire, CIA şi viitorul preşedinte american, Ronald Reagan, l-au crezut. Pacepa a primit o nouă identitate şi o nouă viaţă în Statele Unite. În 1987, el a publicat cartea “Orizonturi roşii: Povestea adevărată a crimelor, stilului de viaţă şi corupţiei cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu”. Cartea a arătat lumii întregi cine era Ceauşescu cu adevărat: un terorist educat la Moscova care trăia o viaţă de lux posibilă prin vânzări ilegale de arme, droguri şi fiinţe umane.

Serializarea cărţii la postul de radio Europa Liberă, o versiune românească introdusă clandestin în România şi o variantă de buzunar tradusă în ungureşte au finalizat lucrarea.

“Orizonturi roşii” a avut un impact semnificativ în România. În ziua de Crăciun a anului 1989, Ceauşescu şi soţia sa Elena au fost judecaţi şi condamnaţi pentru mai multe acuzaţii, inclusiv genocidul. Ei au fost condamnaţi la moarte şi executaţi. Pe 1 ianuarie 1990, “Orizonturi roşii” a început să fie publicat în serial în noul oficios românesc “Adevărul”, care a scris că această carte a jucat “un rol incontestabil” în înlăturarea lui Ceauşescu.

Înainte de înlăturarea sa, totuşi, Ceauşescu a impus două condamnări la moarte pentru Pacepa şi o recompensă de 2 milioane de dolari pe capul său. Ceauşescu a creat de asemenea o unitate specială de informaţii a cărei unică misiune era să-l asasineze pe Pacepa. Deşi Curtea Supremă post-comunistă l-a reabilitat, guvernul a refuzat să recunoască sentinţa. Sentinţele şi recompensa rămân. Pacepa este cu siguranţă singurul defector reabilitat legal care este condamnat încă la moarte în ţara sa natală.

Recent, Pacepa a devenit ţinta unui nou tip de atacuri. Cărţi şi articole care au apărut în România susţin că, potrivit unor documente (nedezvăluite) care s-ar găsi în arhivele CIA, Ceauşescu era un lider pro-occidental care intenţiona să rupă România de blocul sovietic. Din nefericire, potrivit acestei ultime dezinformări, Ceauşescu a fost executat în 1989 deoarece CIA a ascuns faptul că Nicolae Ceauşescu era un pro-occidental şi că Pacepa era agent KGB.

Chiar dacă povestea sună absurd, ea stă în centrul unei cărţi scrisă de americanul Larry Watts. Ea este intitulată “Cu prieteni ca aceştia… Războiul clandestin al blocului sovietic împotriva României”. Watts, care trăieşte în România, a scris anterior o carte menită să reabiliteze memoria mareşalului Ion Antonescu, liderul autoritar care a condus România în timpul ocupaţiei naziste. În “Prieteni ca aceştia”, Watts încearcă din nou să apere un criminal responsabil pentru genocid, de această dată blamându-l pe Pacepa.

pacepa1

Watts susţine că dovada că Pacepa era agent KGB a fost furnizată de fostul director al CIA James Woolsey, care ar fi dezvăluit că Pacepa i-a mărturisit, în biroul său de la CIA, că a fost toată viaţa un agent KGB. Presa de stânga din România este acum plină de această minciună. În realitate, Woolsey l-a întâlnit prima oară pe Pacepa la 17 ani după ce a părăsit CIA şi, acum, este autorul introducerii la noua carte a lui Pacepa, “Dezinformarea”.

În “Dezinformare” – subintitulată “”Un fost şef al spionilor dezvăluie strategii secrete pentru subminarea libertăţii, atacarea religiei şi promovarea terorismului” – Pacepa dezvăluie gândirea şi abordarea din spatele operaţiunilor de dezinformare din blocul sovietic. El oferă detalii noi despre România sub Ceauşescu, eforturile sovietice de a implica CIA în asasinarea lui Kennedy şi eforturile regizate de Kremlin pentru a-l transforma pe Papa Pius al XII-lea, care a condus Biserica Catolică în anii celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un “Papă al lui Hitler”.

Incapabili să contracareze adevărul, comuniştii şi stângiştii români îl atacă acum pe Pacepa. Din fericire, el nu este o persoană care poate fi intimidată. Pacepa a făcut un mare serviciu Vestului informându-i pe liderii americani despre dezinformarea sovietică, dar a făcut un serviciu şi mai mare României dacă ţinem seama de rolul pe care l-a avut în căderea lui Ceauşescu.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.