Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Rusia amenință România: „Suntem cu ochii pe voi!”

satan2

Cotidianul Daily Express informează într-un articol publicat pe pagina sa de web, despre noile acuzații ale Moscovei la adresa alianței NATO, de care spune că îi amenință securitatea după ce mii de trupe și armament greu au fost dislocate în statele baltice, Polonia și Germania.

Rusia și-a exprimat deschis îngrijorarea după ce Statele Unite ale Americii a trimis mii de soldați în regiune, în cea mai mare desfășurare de armament și trupe efectuată de la sfârșitul Războiul Rece. Potrivit agenției de stat din Rusia, RIA Novosti, Moscova monitorizează situația îndeaproape pentru a se asigura că propria securitate este garantată.

Ministrul Adjunct de Externe al Rusiei, Alexei Meshkov, a declarat: „Această implementare de forțe este, desigur, o amenințare pentru noi. Și cine a spus că se va termina cu asta? Noi nu avem astfel de informații. Pentru prima dată de la Al Doilea Război Mondial, vedem soldați germani de-a lungul frontierelor noastre”.

Trupe germane și blindate au fost dislocate în Lituania în acestă lună pentru a consolidat forța militară a acestei țări, ca parte a planurilor NATO care sunt concepute pentru a liniști țările din Europa de Est și în special țările baltice, că nu vor avea soarta Peninsulei Crimeea, după ce aceasta a fost anexată de către Rusia în anul 2014. Lituania confirmă faptul că mai mult de 130 din cei 450 de militari planificați și 100 de tancuri, au sosit deja în țară.

Alexei Meshkov a spus că Rusia este pregătită pentru discuții cu NATO, dar a și avertizat alianța că: „Acolo fiecare acțiune va fi evaluată și urmată de un răspuns pozitiv sau negativ. Asta e legea vieții”. Opinia exprimată de Meshkov vine la puțin timp după ce ce Rusia a spus că vede România ca un avanpost al NATO și ca o amenințare, din cauza faptului că aceasta găzduiește scutul anti-rachetă american de la Deveselu.

Membrii NATO au fost de acord ca recenta desfășurare de forțe, descrisă ca fiind „cea mai mare întărire armată de după Războiul Rece„, să fie implementată după ce a fost convenită la summitul NATO desfășurat la Varșovia în luna iulie a anului 2016. Mai multe batalioane de militari urmează de asemenea să fie trimise către Estonia și Letonia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova, a criticat desfășurarea de forțe din zona Mării Negre, catalogând-o ca o luptă împotriva unei amenințări care nu există, atunci când NATO ar fi trebuit mai bine să se concentreze pe lupta împotriva terorismului. Ea a spus: „În ceea ce privește activitățile NATO (din zona Mării Negre) … aici colegii noștri occidentali preferă să facă față unor amenințărilor virtuale și în general, non-existente.

Venind cu amenințări noi, la fel de fictive este un non-sens”. Navele de război ale NATO au patrulat în Marea Neagră prin rotație, începând din primăvara anului 2014, asigurând zonei o pază permanentă. Au fost de asemenea dislocate și avioane de luptă pentru patrule aeriene în același scop, ceea ce a transformat România într-o țintă pentru Federația Rusă.

sursa: ro.blastingnews.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.