Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Scapă de paraziții intestinali cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Prezenta parazitilor in organismul uman este mai frecventa decat am putea crede, iar numarul persoanelor absolut neinfestate tinde catre zero. De regula, parazitii intestinali nu se observa in scaun si nici nu se pot detecta printr-un singur examen coproparazitologic. Acesta evidentiaza ouale de paraziti, care nu se vad cu ochiul liber si nu se pot observa intotdeauna nici la microscop, deoarece parazitul nu elimina oua zilnic. De aceea, examinarile se fac de doua-trei ori intr-o saptamana.

Dupa depistarea oualor de paraziti, tratamentul va fi efectuat rapid, deoarece parazitii consuma substantele nutritive ale organismului, provoacandu-i slabirea si intoxicarea. Dupa terminarea tratamentului, se repeta examenul coproparazitologic. Daca toate examenele sunt negative, pacientul se poate considera vindecat.

Tipurile de paraziti intestinali

Sunt doua tipuri de paraziti intestinali:

1. helmintii – sunt organisme pluricelulare de tipul nematodelor (limbricul, tricocefalul, oxiurii, anchilostoma, anguillula, trichina) si cestodelor (numite si viermi lati – taenia saginata, taenia solium, botriocefalul, difilobotrium latum, taenia nana).

2. protozoarele – sunt formate dintr-o singura celula. In randul lor intra amibele, flagelatele (giardia, trichomonas hominis, chilomastix mesnil), microsporidia si infuzorii (balantidium coli).

Viermii intestinali (helmintii) sunt paraziti cu dimensiuni mai mari (unii chiar uriasi!), cuprinse intre 1 cm si chiar 10 metri. Ca surse de infectare enumeram igiena precara, apa sau alimentele contaminate, raspandirea de la om la om, contactul cu animalele infestate sau chiar intepaturile de tantar.

Simptomele si problemele create de parazitii intestinali

Parazitozele stau la originea unei game largi de simptome: anemia, constipatia (unii viermi pot obtura colonul), diareea (care este calea naturala de eliminare a toxinelor din organism), oboseala, simptomele de gripa, apatia, depresia, lipsa puterii de concentrare, problemele de invatare la copii, gazele stomacale, balonarea, disfunctiile imunitare (parazitii reduc imunoglobulina), instabilitatea emotionala (resturile toxice ale parazitilor irita sistemul nervos, rezultand anxietatea, agitatia si nervozitatea), senzatia de greata, varsaturile, iritatiile anusului, durerile abdominale, scaderea in greutate, pruritul intens, mai rar febra (la copii mici), cearcanele si alergiile. Exista ipoteze care pun pe seama parazitozelor si unele forme de cancer.

Sa scapam de paraziti intestinali cu tratamente naturiste!

Parazitii intestinali pot fi combatuti si prin dieta. Iata cateva produse cu efecte vermifuge: cuisoare, morcov, varza, creson, scortisoara, patrunjel, orez crud, marar, ardei, praz, rubarba, cimbru, lamaie, fragi, nuci, prune, alune de padure (crude) si altele.

  • Usturoiul este un excelent aliat contra parazitozelor intestinale. Unele substante pe care le contine paralizeaza viermii, astfel ca acestia nu se mai opun peristaltismului, care ii impinge spre capatul intestinului. La copii, se recomanda administrarea sub forma de mujdei, cu care se asezoneaza mancarurile preferate. Este disponibil si sub forma tincturilor ori a capsulelor.
  • Decoct de usturoi cu miere – se fierb 50 g de usturoi curatat si pisat in 100 ml de apa, pana scade la jumatate. Apoi se strecoara, se lasa sa se raceasca si se indulceste cu miere. Se iau cate doua-trei lingurite, inainte de micul dejun.
  • Semintele de dovleac intra in componenta unei multitudini de retete antiparazitare. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma circa 50 de seminte, fara coaja si neprajite, amestecate cu miere, ori se consuma o pasta obtinuta din 15-30 g seminte crude, curatate de coaja si maruntite, amestecate cu 30 g zahar si o lingurita de suc de lamaie.
  • Ceapa cu lapte – se fierb 2 cepe mari, taiate marunt, in 300 ml lapte, pana cand lichidul scade la jumatate. Se strecoara, se raceste si se adauga o lingurita de miere. Se bea o jumatate de pahar pe zi, timp de o saptamana.
  • Ceaiul de tarhon este bogat in tanin si terpene, arome care prezinta reale calitati terapeutice in cazul afectiunilor stomacului si ficatului. Tarhonul este una dintre cele mai eficiente plante antiparazitare. Turnati o cana de apa fierbinte peste cateva frunze maruntite si lasati-le astfel 10 minute, apoi strecurati. Se consuma doua cani de ceai dimineata si doua seara.
  • Tinctura de nuc negru este foarte apreciata pentru insusirile sale antiparazitare, antifungice, antibacteriene si antivirale. Se recomanda in combaterea oxiurilor, giardiei, ascarizilor, teniilor si a parazitului Fasciolopsis Buskii (implicat in geneza unor forme de cancer).
  • Frunzele de pelin sunt folosite pentru infuzie: o lingurita de planta este adaugata la o cana cu apa fierbinte si amestecata cu o infuzie concentrata de musetel. Se vor consuma doua cani pe zi, intre mese.
  • Maceratul de hrean – are efect antimicrobian si antiparazitar, dar este mai greu suportat de catre copii. Se rade o bucata de planta pana rezulta 4-5 linguri de hrean ras si se lasa la macerat timp de sase ore, intr-o cana de apa rece. Se strecoara si se consuma lichidul rezultat.

Autor: Gabriela Stefancu, Imunostim Farm Plafar

Articol relatat de portalul revista-tratamente-naturiste.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.