Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Se lucrează la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT

foto: io9

Fondatorul Tesla, Elon Musk, lucrează prin intermediul unei companii nou înființate, Neuralink, la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT, prin crearea unor dispozitive de dimensiunea unui micron, transmite Reuters.

Neuralink vrea să aducă pe piață un produs care să ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, în urma unor atacuri cerebrale, leziuni canceroase sau a altor afecțiuni, în aproximativ patru ani, a spus Musk într-un interviu acordat site-ului Wait But Why.

”Dacă vom dori să vă transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat Musk, scrie News.ro.

Inteligența artificială și învățarea mașinilor vor crea computere atât de sofisticate încât oamenii vor avea nevoie să își implanteze rețele neuronale în creiere pentru a ține pasul, a afirmat Musk anul trecut, într-o conferință pe tema tehnologiei.

”În cap există o mulțime de concepte pe care creierul trebuie să le comprime la un nivel incredibil de scăzut, numit limbaj sau scriere. Dacă ai două interfețe ale creierului, ar putea să ai o comunicare necomprimată, directă, cu o altă persoană”, a spus Musk în interviu.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani până când această tehnologie să poată fi folosită de oameni fără dizabilități, în funcție de aprobarea de către autoritățile de reglementare și de cât de bine vor funcționa dispozitivele pentru persoaneșe cu dizabilități, a arătat Musk.

Publicația Wall Street Journal a relatat în martie că Musk a lansat o companie care să lucreze la fuziunea între computere și creierele umane.

Neuralink a fost înregistrată în California în iulie anul trecut, ca o companie de cercetări medicale, iar Musk intenționează să o finanțeze personal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.