Se trage sau nu frâna de mână în anotimpul rece? Ce spun specialiștii

frana-de-mana

Mulți dintre conducătorii auto nu sunt convinși dacă atunci când este parcat, automobilul ar trebui să aibă frâna de mână trasă sau e suficient să fie în viteză.

Unii dintre conducătorii auto preferă să bage automobilul în viteza a I-a sau a-II-a și să tragă și frâna de mână. Dar, procedează aceștia corect?

Conform specialiștilor, la mașinile care au cutie de viteze manuală, este indicat să acționam frâna de mână (de staționare) atunci când temperatura exterioară este pozitivă, adică peste 0 grade Celsius. Dacă există un risc de ger peste noapte sunt șanse ca să înghețe cablul frânei de mână, astfel că ar fi mai bine ca aceasta să nu fie acționată. În cazul în care frâna se blochează, mecanicii recomandă stropirea etrierelor sau a tamburilor cu apă caldă. Totuși, nu uita că apa aceea poate îngheța, motiv pentru care trebuie să faci un drum ceva mai lung pentru a te asigura că aceasta s-a evaporat complet.

În ceea ce privește automobilele cu cutie de viteză automată, frâna de mână trebuie trasă tot timpul în orice anotimp. Apoi, abia după ce este trasă frâna, levierul cutiei trebuie pus în poziția Park, scrie auto-bild.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *