Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Semnal radio misterios emis din Rusia. ”Ar fi bine pentru omenire ca acest semnal să nu se oprească”

Un post de radio pe unde scurte ce emite din Moscova şi Sankt Petersburg alimentează teoriile conspiraţiei de aproape 45 de ani.

UVB-76 sau MDZhB, poreclit de radioamatori „Soneria” („The Buzzer”), emite pe 4625 kHz. Primele informaţii privind emisia datează încă din 1973 şi de atunci şi până azi postul transmite doar un bâzâit scurt şi monoton de 25 de ori pe minut. Din când în când, acesta este întrerupt de mesaje în limba rusă, cel mai recent caz fiind în octombrie anul trecut, când a emis nu mai puţin de 18 mesaje diferite, de pildă: 70 262 KEPLER 74 87 79 99 sau 10 410 BREMEN 64 95 68 80.

Acestea sunt codificate iar semnificaţia lor nu a fost descifrată niciodată, deşi staţia poate fi recepţionată oriunde pe glob. Ca urmare, existenţa postului radio a alimentat teoriile conspiraţioniştilor, mai ales că mai există în Rusia alte două staţii care transmit mesaje codificate.

Se presupune că toate trei aparţin armatei, mai ales că „Soneria” emite din două centre militare de comunicaţii aflate în Sankt Petersburg şi în apropiere de Moscova. În plus, după căderea URSS, activitatea lor s-a intensificat.

Un fost ministru al Comunicaţiilor din Lituania susţine că ar fi vorba de o emisie destinată verificării staţiilor radio ale armatei ruse. Altă ipoteză este că pur şi simplu ar dori să ţină frecvenţa ocupată, pentru a o utiliza în cazul unor situaţii de urgenţă.
Potrivit BBC, o variantă avansată de experţi este cea a „mâinii moarte”: în cazul în care Rusia este lovită de un atac nuclear devastator, care afectează toate comunicaţiile, semnalul se va opri, antrenând o ripostă nucleară automată.

Deşi sună „apocaliptic”, un astfel de scenariu e susţinut chiar de afirmaţiile lui Vladimir Putin, care i-a declarat lui Oliver Stone în cursul celebrelor interviuri că „nimeni va supravieţui” unui război atomic între Rusia şi Statele Unite.

O variantă mai puţin sinistră este că staţia radio e utilizată pentru a transmite mesaje codificate agenţilor ruşi din alte ţări. În timpul Războiului Rece, spionii ruşi foloseau în mod curent transmisiunile pe unde scurte pentru a comunica diverse mesaje cifrate.

Sursa: ziarulnational.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.