Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Cum prelungim viața mașinii de spălat. Sfaturi utile

masina de spalat

Cu totii avem masina de spalat rufe in casa pe care o folosim cel putin o data pe saptamana. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca durata de viata a acestei masini este prelungita cu ajutorul acestor sfaturi si trucuri:

1. Program de autocuratare

Unele masini de spalat au in dotare acest program de autocuratare, pe care trebuie sa il folosesti o data la 2-3 luni, acest lucru il vei calcula luand in considerare. Acesta are capacitatea de a curata toate reziduurile si de a inlatura factorii nepotriviti.

2. Nu adaugati detergent in cuva

Cea mai nepotrivita forma pentru a curata „mai eficient” hainele, este sa adaugati detergentul de rufe direct in cuva masinii de spalat. Acest lucru afecteaza masina de spalat pe termen lung. In schimb, puteti adauga o cana de suc de lamaie in cuva si porniti un program scurt.

3. Spala masina si la exterior

Aveti grija de masina dvs de spalat si la exterior, pentru a o proteja de zgarieturi si aspect neplacut.

4. Curata partile componente

Acele sertarase in care puneti detergent, filtrul masinii de spalat, pentru a nu se depunde praf sau alte depuneri de calcar. Le puteti curata cu produse speciale sau, puteti face chiar dumneavoastra aceste produse folosind suc de lamaie sau otet. Acestea din urma le veti combina cu apa calda si veti sterge componentele cu o carpa uscata.

5. Apa de gura pentru curatare

Nu vorbim despre igiena orala, ci despre masina de spalat rufe. Adaugati o jumatate de cana de apa de gura si porniti masina la un ciclu de spalare obisnuit.

6. Rufele peste noapte

Nu lasati niciodata rufele peste noapte in masina de spalat. Din cauza umezelii, vor aparea mirosuri neplacute pe care nu ni le dorim.

Articol relatat de portalul ideipentrucasa.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.