Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Simptome care îţi spun că ai cancer la ficat. Depistată la timp, acestă boală se poate vindeca

Cancerul la ficat, în special în stadiile incipiente, poate fi asimptomatic, însă există anumite semne vizibile care ar putea sugera boala, scrie realitatea.net.

O sănătate precară a ficatului poate fi cauzată de consumul de prea multă grăsime, ceea ce duce la ficat gras, inflamaţii sau ţesut bolnav cauzat de un consum ridicat de alcool pentru prea mult timp.

Unele persoane cu boli cronice de ficat sunt diagnosticate înainte ca primele semne să apară datorită testelor medicale.

Cancerul la ficat poate fi cauzat de consumul de alcool, hepatia B sau hepatita C virală nediagnosticate, hematrocromatoza, ciroza primară biliară.

Cauza exactă a cancerului de ficat nu este în totalitate cunoscută, însă multe cazuri sunt asociate cu afectarea ficatului de ciroză. Se crede că obezitatea şi stilul de viaţă nesănătos cresc riscul acestei boli.

Simptomele cancerului la ficat includ:

– Pierdere neintenţionată în greutate.

– Scăderea apetitului.

– O senzaţie de saţietate după masă, chiar dacă nu ai mâncat mult.

– O senzaţie generală de rău.

– Vomă.

– Dureri sau umflături în zona abdomenului. Umflătura se numeşte ascită şi reprezintă o acumulare de lichid între cele două straturi ale peritoneului. Ascita se dezvoltă atunci când cancerul a ajuns la peritoneu.

– Icter – Bilirubina este un produs care apare când celulele roşii de sânge sunt descompuse. Dacă ficatul este deteriorat şi nu poate procesa bilirubina, aceasta face ca pielea să dezvolte o nuanţă galbenă.

– Mâncărimi ale pielii – Apar din cauza acumulării de toxine în piele.

– Oboseala – Te simţi mereu o obosită, oricât de mult ai dormi.

Experţii susţin că doar o mică parte din cazurile de cancer sunt diagnosticate în stadiul în care permit tratamentul. Multe persoane vin la medic doar când cancerul s-a extins în tot corpul şi nu mai poate fi îndepărtat.

Sursa: mesaj.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.