Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Situație incendiară! Baza SUA de la Incirlik, ASEDIATĂ de oamenii lui Erdogan. Peste 7.000 de polițiști înarmați au înconjurat-o. Se striga „Allahu Akbar”

baza

Peste 7.000 de politisti turci au inconjurat si au blocat accesul la baza aeriana Incirlik, care este folosita de aliatii NATO pentru a lansa operatiuni spre Orientul Mijlociu. Intre timp, presa turca speculeaza despre o noua tentativa de lovitura de stat, iar executivul a explicat ca operatiunea este doar o simpla verificare a masurilor de securitate, transmite RT.

„Am terminat o inspectie de securitate generala. Nu am gasit nimic”, a explicat ministru Afacerilor Europene din Turcia.

Martorii au descris cateva mii de politisti cu arme semiautomate si vehicule blindate, care au inconjurat baza aeriana inca de la primele ore ale diminetii.

O parte dintre sustinatorii presedintelui Recep Tayyip Erdogan au ocupat zona incercuita de autoritati in apropiere de baza aeriana. Totusi, multimea nu parea sa fie atat de tensionata ca la protestele recente prin care s-a cerut inchiderea bazei aeriene.

Cateva mii de persoane au protestat joi la baza aeriana Incirlik, pentru a cere inchiderea acesteia cu slogane antiamericane. Protestatarii au sustinut ca militarii americani au fost implicati in tentativa de lovitura de stat din noaptea de 15-16 iulie, soldata cu moartea a 270 de persoane.

Peste 60.000 de persoane, inclusiv militari, politisti, magistrati, jurnalisti, functionari publici si profesori universitari, au fost vizati de campania guvernamentala de eliminare a asa-zisilor gulenisti, dupa ce autoritatile turce l-au invinuit pe clericul Fethullah Gulen de orchestrarea puciului esuat.

In primele zile dupa lovitura de stat esuata, mai multi inalti oficiali militari de la baza aeriana Incirlik au fost arestati si acuzati de tradare, printre care se numara generalul comandant Bekir Ercan Van. Autoritatile turce au sustinut ca avioanele F-16 folosite de pucisti au aterizat la Incirlik pentru a fi realimentate.

Presa speculeaza ca generalul Bekir Ercan Van a incercat sa ceara azil politic in SUA, insa cererea sa a fost respinsa.

Baza Incirlik este folosita atat de fortele turce, cat si de militarii americani, si este vitala pentru operatiunile coalitiei occidentale de bombardare a jihadistilor Statului Islamic din Siria si Irak. De asemenea, la baza aeriana Incirlik sunt depozitate o parte din focoasele nucleare americane de pe continentul european, Insa, numarul exact al focoaselor nucleare care se afla in aceasta baza aeriana ramane necunoscut.

„Inspectia” de la baza aeriana are loc dupa ce executivul turc a anuntat sambata continuarea reformei militare ca urmare a puciului esuat. Intr-un interviu, Ergdogan a dezvaluit planurile sale pentru a elimina toate academiile militare, care vor fi inlocuite cu o noua Universitate Nationala de Aparare.

sursa: aktual24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.