Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

STĂPÂNII LUMII SE SCHIMBĂ. China pregătește ELIMINAREA SUA: Planul pus la punct la Beijing

china sua

China e gata să elimine SUA și să-i ia locul! Totul e fost pus la punct, la Beijing. Barack Obama a avut ultima întâlnire în calitate de preşedinte al SUA cu omologul său chinez Xi Jinping, în Peru, la summitul Asia-Pacific.

Cei doi au discutat despre ce se va întâmpla începând cu anul următor, după ce Donald Trump se va instala la Casa Albă. China s-a arătat dispusă să-şi deschidă şi mai mult economia, iar liderul de la Beijing a dat de înţeles că ţara sa poate ocupa fără probleme locul lăsat liber de Statele Unite pe arena internaţională, în cazul în care miliardarul republican îşi va respecta promisiunile şi va promova protecţionismul economic, ceea ce înseamnă că importurile vor fi limitate drastic.

„În ultimii trei ani şi jumătate, ne-am întâlnit de nouă ori. Aceasta va fi ultima mea întâlnire în calitate de preşedinte cu preşedintele Xi, aşa că profit de ocazie pentru a sublinia ceea ce am făcut împreună pentru a construi un set de relații bilaterale mai durabil şi mai productiv. Relaţia dintre ţările noastre are consecinţe pentru restul lumii”, a arătat Barack Obama.

Relaţia dintre China şi Statele Unite, tensionată pe alocuri, dar stabilă, are toate şansele să fie dată complet peste cap după ce Donald Trump va veni la Casa Albă.

„Ne întâlnim la un moment de cotitură în relaţia China – Statele Unite”, a subliniat, la rândul său, președintele Chinei, Xi Jinping.

Donald Trump a acuzat Beijingul că a furat locuri de muncă de la americani şi că îşi manipulează moneda pentru a ajuta exporturile. În plus, Parteneriatul Trans-Pacific – cel mai ambiţios acord comercial propus vreodată de Statele Unite şi unul dintre obiectivele administraţiei Obama, ce include 12 ţări din zona Asia-Pacific, dar nu şi China -, este ca şi eşuat. Barack Obama a anunţat deja că nu va încerca să treacă documentul prin Congres până la finalul mandatului său, tocmai pentru că va fi urmat în funcție de Donald Trump, care nu susţine liberul-schimb.

China are deja pregătit un tratat asemănător, dar care nu include deocamdată ţări americane, în eventualitatea în care noua administraţie americană va alege să închidă SUA în fața comerţului internațional, relatează stiripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.