Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Soiuri de plante care cresc bine în pereche, au efect simbiotic și se protejează una pe cealaltă

Pentru voi cei care sunteţi începători, această tactică întrebuinţează diferite tipuri de plante în scopul creării unui mic ecosistem stabil, in propria grădină. Poti compensa nevoia de pesticide sau stâlpi prin puterea unor plante, pentru a ajuta creşterea lor. Cu împerecherea potrivită vei avea o grădină de excepție.

Iată clasificarea :

1. Porumbul şi vrejul de fasole

Această categorie este una clasică. Ele se completează bine deoarece vrejul de fasole se poate înălţa peste porumb pentru a capta lumina de care are nevoie. De asemenea plantarea acestor răsaduri una langa cealaltă ii va da solului un echilibru necesar. Porumbul absoarbe nitrogen în timp ce fasolea îl oferă.

2. Pepenele si gălbeneaua

Cele din urmă apără pamântul de viermii care contaminează pepenele şi alti lujeri de bostani. Încearcă să le cultivi în acelaşi loc! Nu vor înflori sau rodi în acelaşi timp dar împerecherea îţi va păstra pepenii întregi si gustosi!

3. Trandafirul si usturoiul

Probabil vă dă de gândit această combinaţie olfactivă întrucât cele două par a trece de la o extremă la cealaltă. Insă exista câteva beneficii ale sădirii usturoiului lângă înmiresmatul trandafir. Usturoiul alungă insectele ce se hrănesc din petalele trandafirului iar cultivarea învecinată a celor două le va proteja de prădătorii infometati.

4. Varza si roşiile

Roşiile fac parte din familia botanică a măselariţei, ceea ce inseamna că în anumite forme sunt otrăvitoare iar în altele perfect gustoase. Viermii din varză consideră roşiile dezgustătoare, cât si frunzele acestora. Dacă vei cultiva în grădina ta varză, îngroapă în apropiere cateva rosii pentru a ţine la indepartare insectele ce iti ruinează recolta.

5. Căpşunile si cimbrul

Cele dintâi pot fi dificil de crescut acasă, in special dacă locuiesti într-o zonă cu climat rece. Insă daca alături cimbrul , le vei ajuta să producă mai multe fructe. El actionează ca un polenizator, în special pentru albine, ce vor fi încurajate sa îţi viziteze căpşunile.

6. Cartofii si bărbişoara(albiţa)

Bărbişoara este o floare ce nu se înalţă, cu o mireasmă dulce si flori albe. Albinele iubesc aceste flori. Îţi vei dori să le plantezi una langă cealaltă deoarece albinele vor fi atrase de micile flori albe si vor poleniza si cartoful, o situaţie în care ambele categorii au de câştigat.

7. Salata verde si lupinul

Cel din urmă este o floare înaltă ce preferă pămantul nisipos. Înăltimea sa il face un partener valoros în grădină pentru plantele scunde ce nu au nevoie de multă lumină. Dacă salata este acoperită de razele soarelui în totalitate, se ofileşte. Astfel că lupinul crescut în apropiere va suplini necesarul de lumină de care are nevoie salata verde.

Sursa : viatasisanatate.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.